Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2010 00:02

Міс Львів обходиться без дієт

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Конкурсантки дефілюють в авангардних купальниках від дизайнерки Роксолани Богуцької. Посередині — ”Міс Львів-2010” Наталія Дунич
Конкурсантки дефілюють в авангардних купальниках від дизайнерки Роксолани Богуцької. Посередині — ”Міс Львів-2010” Наталія Дунич

20 квітня у Львівському оперному театрі 14 дівчат боролися за корону "Міс Львів". Перемогла студентка Львівського державного училища культури Наталія Дунич, 17 років. Її зріст 174 см, важить 49 кг.

— Зовні я дуже схожа на батькового тата, — розповідає після конкурсу. — Від нього успадкувала скули, очі. Він, як почув про перемогу, розплакався. Я майже не малююся. Обходжуся без дієт. Думаю, що маю проблеми з попкою. Вважаю її маленькою, хочеться більшої. Та всі кажуть, що собі надумую, — сміється.

Дівчата починають показ у сукнях у формі вази. Зі сцени Дунич видається невисокою.

— На місце переможниці розглядали три кандидатури. Наталії пощастило найбільше. Видно, так склалися зорі, — міркує член журі, дизайнер Роксолана Богуцька, 40 років. — Але в неї не найвищий зріст, не найдовші ноги, не найгарніші бедра. Я надавала перевагу віце-міс Ані Андрес. Та дівчинка надто юна, їй усього 16. Її зовнішність вишукана, європейська. У львів"янок широкі скули, видовжене обличчя та прямий ніс. Вирізняються білою шкірою та великими очима. Галичанки — змішання крові поляків, українців, євреїв та вірмен.

— Один польський історик казав: "У Львові найгарніші кобіти та найсмачніші сливки на компот", — говорить історик 46-річний Петро Радковець. Одягнений як львів"янин на межі ХІХ–ХХ ст. Має ціпок. — Львів"янки завжди жили за останньою модою. Та стандарти з часом змінювалися. У часи бароко модними були дами з округлими формами. У ХХ столітті стриглися коротко. Тоді найгарнішою львів"янкою вважали Соломію Крушельницьку. Вона сама водила автомобіль. Сучасні модні стандарти взяті від вішака. Просто модельєри не хотіли користуватися вішаками — запрошували жінок, на яких неприємно було дивитися. Глядачі дивилися на одяг, а не на жінок.

Галичанки — змішання крові поляків, українців, євреїв та вірмен

Львів"янин 100-річний Теодор Фурта запевняє, що за 80 років львів"янки майже не змінилися. Він грає на скрипці неподалік церкви Андрія. Замолоду був улюбленцем жінок.

— За моєї молодості дуже повна дівка не була гарна. Сухих тоже не любили. Худі тепер в моді, та то не є гарно. Модними були ті вищі, а не кордупелі. Ладна дівка мала трохи коліна докупи. Дивилися, шоби не була горботава, мала невелику ногу, горлянка їй не випирала. А ше звертали увагу, як сі чеше. Дівка мала косу ладно вичесати, заплести. Усі ходили, як Юля Тимошенко. Та всьо залежало від поту жінки. Була така дівка, шо її запросиш до танцю, а потим-но чекаєш, коли музики перестанут грати. Гарно великі очі, але багато від вій залежить. Вони мають бути трохи чорнявими, а не білими, як у свині. Знав таку Асю, ладна дівка, їй бльонд пасував. Хтось нарадив почорнитися, то вона всю красу стратила. Навіть постава не та стала.

Зараз ви читаєте новину «Міс Львів обходиться без дієт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути