Літні люди, які дотримуються здорової дієти, можуть прожити довше, вважають дослідники. Вони проаналізували раціон харчування 2500 американців у віці від 70 до 79 років і виявили: ті, хто їв продукти з низьким вмістом жирів, а також багато фруктів і овочів, мали менше шансів померти протягом найближчих 10 років у порівнянні з людьми, котрі віддавали перевагу калорійній їжі, що включає незбиране молоко, сир і морозиво.
У своєму дослідженні вчені розділили учасників на кілька груп відповідно до того, що вони їли. Всього вийшло шість груп: любителі корисних продуктів, молочних продуктів з високим вмістом жиру, м'яса, смажених продуктів і алкоголю, сухих сніданків, очищеного зерна, а також солодощів.
Отже, у групу, яка сиділа на "здорових продуктах", увійшли 374 людини. Вони харчувалися продуктами з низьким вмістом жиру, фруктами, крупами, птицею, рибою та овочами. З них протягом наступних 10 років померли 77 (21%). А ось з 339 осіб, які віддавали перевагу солодощам, померли 104 людини (32%). Дієта, насичена молочними продуктами з високим вмістом жиру, забрала життя 109 (34%) людей з 332.
Коментарі
1