понеділок, 06 грудня 2010 09:22

Вагітним жінкам протипоказано вживати жирну їжу

Вагітним жінкам протипоказано вживати жирну їжу

Відомо, що харчування майбутньої матері має важливе значення для нормального формування малюка. Здоровий раціон і утримання від вживання алкоголю, тютюну під час виношування і годування грудьми виключають багато наслідків для дитини, зокрема і ті, які можуть з'явитися надалі в його розвитку.

Учення з університету Колорадо підтвердили це, провівши низку наукових експериментів. Результати випробувань з вагітними самицями мишей встановили, що ті гризуни, які їли жирну і солодку їжу, народжували дитинчат з порушенням нюху і смакових рецепторів. При детальному вивченні було встановлено, що шкідливі харчові звички негативно впливають на мозкові центри плоду, які відповідають за сприйняття ароматів. Експерти виявили істотні зміни в структурі нюхових клубочків головного мозку мишенят.

Стійка вплив харчування, якщо дитина знаходиться в утробі матері, а також на початку постнатального життя, коли новонароджений отримує грудне молоко, може серйозно вплинути на малюка. Розуміння чинників, що визначають вибір в прийомі їжі, особливо ранніх моментів грає провідну роль в розробці стратегій для підвищення здоров'я немовлят, дітей і дорослих, підкреслив один з авторів роботи, співдиректор Центру з неврології, кандидат наук, доктор Дієго Рестрепо.

Раніше дослідники з Гарварду з'ясували, що кожна представниця слабкої статі, що не відмовилася від сигарети в період вагітності, свідомо бере участь в перетворенні своєї майбутньої дитини на потенційного злочинця.

Учені стверджують, що якщо вагітна жінка викурює від пачки сигарет на день, шанси на народження справжнього психопата і маніяка зростають майже на 40%.

Така закономірність була встановлена під час проведення сорокалітнього експерименту. Дослідники пояснюють її вкрай негативним впливом продуктів розпаду нікотину на головний мозок дитини, що формується.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Вагітним жінкам протипоказано вживати жирну їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути