пʼятниця, 03 грудня 2010 07:00

Наркоманкам не можна годувати дітей власним молоком

 

1 грудня був Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Україна вийшла на перше місце за темпами поширення цієї хвороби серед країн Східної Європи і Центральної Азії, як повідомляє ООН.

— Найбільше ВІЛ поширюється гетеросексуальним шляхом, бо люди не користуються презервативами, — пояснює 34-річна Катерина Дудкіна із Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ.

Вона стверджує, що доступ до презервативів є. Існують служби, які безкоштовно їх роздають людям, що працюють у секс-бізнесі. Утім культура сексуальної поведінки українців поки що на низькому рівні.

— На другому місці — поширення хвороби серед споживачів ін'єкційних наркотиків, бо вони користуються одним шприцом на декількох, — продовжує. — На жаль, населення не досить толерантно ставиться до маргінальних груп. Наркоманам відмовляють продавати шприци в аптеках. Тому громадським організаціям доводиться проводити роботу не лише серед груп ризику, а й серед лікарів та аптекарів, організовувати обмін використаних шприців на нові.

Але статистика народження дітей із ВІЛ активно зменшується.

— Якщо хвора мати під час вагітності проходить терапію, то у 99 відсотках у неї народжується здорова дитина. Головне, щоб у матері були ліки, а потім вона не годувала дитину власним молоком.

Зараз ви читаєте новину «Наркоманкам не можна годувати дітей власним молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути