четвер, 18 листопада 2010 17:53

У жінок, які курять, народжуються злочинці

У жінок, які курять, народжуються злочинці

У жінок, які курять під час вагітності, з більшою ймовірністю народжуються діти зі злочинними нахилами. До таких висновків прийшли вчені з Гарварду. Результати дослідження опубліковані в британській пресі.

Як встановили вчені з Гарвардської школи громадського здоров'я, ризик того, що діти таких жінок будуть відрізнятися проблемною поведінкою, вище на 31%. Це стосується тих, хто під час вагітності викурював 20 і більше сигарет на день. Результати дослідження базуються на даних, отриманих з 1959 по 1966 роки в результаті опитування 3 700 жінок, а також зібраних через 30 років відомостях про народжених у них дітей.

З'ясувалося, що у тих, чиї матері, будучи вагітними, курили, на третину більше кримінальних записів, ніж у тих, чиї батьки не мали такої шкідливої звички. Результати виявилися одні й ті самі, незалежно від того, народився хлопчик чи дівчинка.

Професор Кейт Піккет з Університету Йорка вважає, що дані американських дослідників цілком об'єктивні і переконливі. Кримінальний слід простежується в рівній мірі, яким би не було соціальне становище або фінансовий добробут опитаних сімей. На думку віце-президента британського Королівського коледжу акушерства і гінекології Джеймса Уолкера, отримавши нові докази того, наскільки шкідливим може бути куріння, лікарі повинні донести цю інформацію до вагітних і допомогти тим, хто курить, кинути шкідливу звичку заради власних дітей.

Вести

Зараз ви читаєте новину «У жінок, які курять, народжуються злочинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути