пʼятниця, 24 грудня 2010 01:30

Пектини покращують роботу кишечнику

— Погіршення екологічної обстановки вимагає від нас звертати більшу увагу на препарати з комплексною дією. Наприклад, пектиновмісні, — розповідає доцент Державної екологічної академiї Павло Демченко, 60 років. — Найголовнішою особливістю пектинiв є те, що вони, з одного боку, діють вибірково, вступаючи в контакт лише з токсинами, і оминають речовини, які беруть участь у процесах життєдіяльності людини: сполуки заліза, кальцію, калію тощо. З іншого боку, вони запобігають всмоктуванню не окремих, а всіх шкідливих для організму речовин: важких металів, пестицидів, радіонуклідів. Найефективнішим очищувачем є буряковий пектин.

Здатність пектинів зв'язувати в травному каналі й виводити з організму все зайве, стимулювати перистальтику кишечнику дозволяє широко застосовувати їх в гастроентерологічній і терапевтичній практиці.

У присутності води та органічних кислот пектини створюють желеподібні маси, які покращують роботу кишечнику та стимулюють моторику шлунково-кишкового тракту. Харчові волокна мають всмоктувальну здатністю, чим пояснюється їх детоксикуюча дія. Крім цього, встановлено, що пектини є важливими регуляторами складу кишкової мікрофлори. Це дозволяє зарахувати їх до пребіотиків.

— Розроблені нами препарати застосовують в Україні для критичних верств населення, у тому числі вагітних жінок і дітей, перш за все, у регіонах із великим екологічним навантаженням. Зараз підготовлена постанова Кабміну, що стосується охорони здоров'я працівників, зайнятих на роботі зі шкідливими умовами праці. Пектини знайшли своє місце у спецхарчуванні для робітників, що мають контакт зі сполуками важких металів, перш за все, свинцем, радіонуклідами, стійкими органічними забруднювачами, — каже Павло Іванович.

Пектини в невеликих концентраціях є сильним стимулятором росту молочнокислої мікрофлори людини. Для деяких штамів лактобактерій пектини містять незамінні для їхнього росту компоненти. Таким чином, пектиновмісні препарати є помічними при лікуванні дисбактеріозів. Зазначим, що перший патент на лікувальні властивості пектину був отриманий американцями для лікування діареї у дітей.

Отримати консультацію стосовно пектинових препаратів можна у розробника — товариство "Сума технологій", м. Київ, вул. Саксаганського, 75 (для листування). Тел. 0(67) 441 23 63, [email protected].

Придбати пектинові таблетки можна:

у Києві — мережа аптек "Біоаптека", тел. 0(44) 569 19 82,

у Львові — аптека Центру токсикології, тел. 0(322) 40 55 23,

в Одесі — аптека пологового будинку №1, тел. 0(48) 738 68 64.

Висновок ДСЕЕ №05.03.02-04/30459 від 26.05.2009р.

Зараз ви читаєте новину «Пектини покращують роботу кишечнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути