Ексклюзиви
вівторок, 07 вересня 2010 06:37

Японці зварили пиво без калорій

Компанія "Асахі" з Японії виготовила пиво без жодної калорії. Новинку назвали "Асахі дабл зеро", тобто нуль у квадраті, що означає відсутність спирту і калорій. Його можуть пити водії та діти. На вигляд і смак не відрізняється від звичайного.

— Пиво нагадує за смаком напій "Гуарана", — пише на японському інтернет-форумі Габріель. — Не міг повірити, коли спробував, що воно безалкогольне.

Пиво не містить дріжджів, його не доводять до бродіння. Замість пивоварів над ним працювали біохіміки. Вони проаналізували ароматичні властивості пива та екстракту солоду. Додали до нового напою баластні речовини, регулятори кислотності, амінокислоти, ароматизатори, вітамін С. Продають новинку в алюмінієвих банках по 350 мл і скляних пляшках ємністю 334 мл.

Безалкогольне пиво в Японії популярне. Податки на його продаж значно нижчі, виробникам не потрібно оформляти ліцензію. У німецькому безалкогольному пиві вміст спирту 0,5%. В Японії напій з 0,1% вважають алкогольним.

Зараз ви читаєте новину «Японці зварили пиво без калорій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути