субота, 11 червня 2022 04:00

Як захистити волосся від палючого сонця, морської води і пилу: поради на літо

Для того, щоб волосся залишалося здоровим, варто дізнатися поради, як правильно доглядати за ним влітку. Адже ультрафіолет, солона морська вода, висока температура повітря пересушують і роблять волосся ламким.

Правилами догляду за волоссям у літньому місті та на відпочинку поділилася лікарка-косметологиня, дерматовенерологиня Ганна Кравчук у коментарі ТСН.

Як доглядати за волоссям у мегаполісі

Автор: pexels.com
  Головними ворогами волосся у місті є ультрафіолет і бруд, який осідає на волоссі протягом дня
Головними ворогами волосся у місті є ультрафіолет і бруд, який осідає на волоссі протягом дня

Головними ворогами волосся у місті є ультрафіолет і бруд, який осідає на волоссі протягом дня. Тому для доглянутих і здорових локонів варто мити голову не за графіком, а за потребою і водою кімнатної температури. Раз на тиждень використовуйте шампуні для глибокого очищення, раз на 10-14 днів - шампунь-пілінг або м'який пілінг на основі кислот. Пілінг допоможе очистити шкіру голови від пилу і ороговілих лусочок. Ті, зі свого боку, змішуються із шкірним салом і потом, застигають, порушуючи процес клітинного дихання і відновлення клітин.

Після кожного миття голови варто користуватися бальзамами або кондиціонерами.

"Нанесіть засіб на кінчики і по всій довжині волосся, відступаючи приблизно 5 сантиметрів від коренів. Перед нанесенням вичавіть з волосся воду і промокніть рушником - бальзам ліпше вбереться", - порадила Кравчук.

Споліскуйте бальзам або кондиціонер злегка прохолодною водою. Це варто робити для того, щоб закрити лусочки волосся.

Не носіть на голові рушник довше 2-3 хв. Адже виникає парниковий ефект. І сальні залози починають активно виробляти шкірне сало, через що волосся швидко забруднюється. Терти волосся рушником теж не рекомендують: мокре волосся легко ламається.

"Акуратно промокніть залишки води у напрямку зверху вниз, не розтираючи волосся. Не сушіть волосся гарячим повітрям. Якщо вам необхідно швидко висушити волосся або зробити укладку, вибирайте режим з холодним повітрям і користуйтеся термозахистом, щоб запобігти перетин і руйнування білка кератину", - додала дерматовенерологиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мюслі, фреші і не тільки: дієтологи назвали п'ять продуктів, які шкодять фігурі

Варто використовувати зволожувальну маску на основі кератину 1-2 рази на тиждень. Вона "підгодує" волосяні цибулини поживними речовинами та допоможе запобігти пересихання і ламкості волосся.

Рекомендують носити головні убори. Навіть звичайна панамка захистить волосся від вигорання і сухості. Адже сонце руйнує амінокислоти, в яких міститься білок кератин, що і робить волосся гладким, м'яким і слухняним, надає йому здорове сяйво.

Як доглядати за волоссям на відпочинку

Автор: pexels.com
  Солона морська вода і хлорована вода з басейну, ультрафіолетові промені пошкоджують на відпочинку волосся
Солона морська вода і хлорована вода з басейну, ультрафіолетові промені пошкоджують на відпочинку волосся

Солона морська вода і хлорована вода з басейну, ультрафіолетові промені пошкоджують на відпочинку волосся. Кравчук радить взяти з собою шампунь, який глибоко очищає; незмивний спрей або олію-спрей для захисту від сонця; кондиціонер і маску з вітамінним комплексом.

Щоб волосся пережило літо біля моря чи басейну, варто після кожного купання обполіскувати волосся чистою прохолодною прісною водою, щоб змити сіль і хлорку. Волосся, яке вкрите тонкою плівкою солі, пушиться, січеться, а після висихання стає жорстким.

Після того, як повернулися з пляжу, варто мити волосся водою кімнатної температури. Використовувати треба шампунь на основі кератину, який якісно змиває з волосся мікрочастинки солі і хлорку. Після - наносити кондиціонер, щоб пом'якшити волосся і полегшити розчісування сухого волосся. А раз на 2-3 дні варто робити відновлювальну, живильну маску з кератином, серином, д-пантенолом, протеїнами пшениці в складі.

"Не зав'язувати мокре волосся гумками — можна користуватися шовковою, вона не видирає і не січе волосся. Не наносити на волосся перед походом на пляж натуральні олії — у разі контакту з сонцем олія нагріває волосся, працюючи за принципом лупи. За бажання, маску з використанням олії можна зробити ввечері, раз на 2-3 дні, для живлення і відновлення волосся", - порадила Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фізичні вправи і постійний графік: як навчитися прокидатися вранці без зусиль

Перед виходом на пляж варто взяти головний убір і нанести незмивний захисний спрей від УФ-променів. Сонце руйнує пігмент волосся, який відповідає за колір, і волосся вигорає. Також не варто чіпати волосся протягом дня руками.

"Для додаткового зволоження волосся можете змішати кондиціонер із чистою водою в пропорції 1 (кондиціонер) до 6 (вода). Отриману рідину помістіть до пляшки з розпилювачем, і наносьте на волосся 2-3 рази на день. Наприклад, на ретельно промите прісною водою волосся після купання в морі або басейні", - поділилася лікарка-косметологиня.

Також влітку не варто користуватися шампунями, масками і кондиціонерами, у складі яких присутні силікони, сульфати, спирт і олії.

Виконавиця Оля Цибульська поділилася думками щодо того, чи доречно дбати про зовнішній вигляд у воєнний час. Артистка впевнена, що жінки не мають відчувати сорому за те, що роблять манікюр, зачіску або макіяж.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити волосся від палючого сонця, морської води і пилу: поради на літо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути