Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2019 14:02

Спрощують процедуру сертифікації авто

Спрощують процедуру сертифікації авто
NewsOne Авто: спрощують процедуру сертифікації ввезених авто

В Україні сервісам із сертифікації щойно ввезених автівок спростять процедури.

Це може призвести до розширення мережі таких центрів та уберегти від черг звичайних автомобілістів. Відповідне рішення 12 червня ухвалив Кабмін.

"Установи зможуть отримувати обов'язкові дозволи для роботи вибірково, а не на сертифікацію усіх видів техніки. Заявнику буде необхідно підтвердити свою компетентність і наявність обладнання не на всі типи транспортних засобів, а лише на ті, які підприємство бажає сертифікувати, йдеться у повідомленні відомства.

Якщо компанія планує сертифікувати лише легковики, то й обладнання та дозволи їй буде потрібно лише для роботи з такими авто.

В уряді розраховують, що зменшення витрат на техніку та спрощення процедури отримання дозволів на роботу сприятиме розвитку цієї галузі та привабить сюди нові фірми.

В Україні діє 8 установ, які мають право надавати послугу сертифікації. 3 із них розміщені у Києві. Додатково діють ще 4 підприємства, які підпорядковані Мінекономрозвитку.

Потенційна користь для автомобілістів може полягати в тому, що органів сертифікації стане більше, а значить, не доведеться їхати за документом за кількасот кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перевірити автомобіль на єврономерах

Українці за місяць придбали майже 5 тис. нових позашляховиків. Легковиків купили лише 2 тисячі. Сплачена сума перевищила $200 млн.

Зараз ви читаєте новину «Спрощують процедуру сертифікації авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути