понеділок, 04 березня 2024 15:10

Як правильно заряджати смартфон в авто: експерти вказали на помилки та дали поради

Як правильно заряджати смартфон в авто: експерти вказали на помилки та дали поради
Багато автолюбителів думають, що підзарядити телефон у машині просто. Фото: ілюстративне

Зважаючи на те, що смартфони стали невіддільною частиною повсякденного життя водіїв, замінюючи навігатори та бортові комп'ютери, а також виконуючи базові функції для термінових дзвінків та повідомлень, вони часто потребують підзарядки під час поїздок через інтенсивне використання.

Багато автолюбителів думають, що підзарядити телефон у машині просто - достатньо мати кабель. Проте фахівці попереджають, що неправильне заряджання смартфону в автомобілі може призвести до поломок девайсу, пише Gazeta.ua.

Щоб уникнути таких неприємностей, необхідно, щоб адаптер для зарядки мав багаторівневий захист від перегріву і короткого замикання, щоб уникнути поломок не тільки самого адаптера, а й прикурювача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Nokia стане історією. Власник бренду зупиняє випуск телефонів з такою назвою

Також при купівлі дроту слід звертати увагу на вихідну потужність, яка, за словами експертів, має бути не менше ніж 2А або 2,4А. Використання дроту з вихідною потужністю 1А призведе до повільної зарядки, особливо під час використання навігатора або інших програм під час заряджання.

Також рекомендується вибирати кручений провід для підвищення надійності.

Фахівці також наголосили, що не варто зловживати зарядкою смартфона в автомобілі, особливо якщо це не обов'язково. Це може призвести до швидкого зносу батареї та втрати її здатності довго утримувати заряд.

Не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем.

Найпроблемнішим місцем практично кожного пристрою є акумулятор (батарея). Виникають також ситуації, коли телефон взагалі не заряджається, хоча стоїть на "зарядці".

Розглянемо найпоширеніші проблеми із зарядкою смартфонів та способи їх вирішення.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно заряджати смартфон в авто: експерти вказали на помилки та дали поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути