Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2020 16:39

Під час "Формули-1" встановили новий рекорд

Під час "Формули-1" встановили новий рекорд
Енді Валлас. Фото: motosport.com

31 березня 1998 року пілот "Формули-1" Енді Валлас встановив світовий рекорд швидкості для серійного автомобіля - 402,6 км/год.

Енді Валлас народився 19 лютого 1961 року в Англії. З дитинства захоплювався гонками, а у 15 років навчався в Школі гонщиків Джима Рассела. На сьогодні Енді виграв 25 міжнародних гонок на спортивних автомобілях.

1998 року під час гонки на витривалість "24 години Дейтони" Валлас установив світовий рекорд швидкості для серійного авто. Досі його рекорд так і лишається непобитим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 машин, з якими власники не розлучаються навіть через 15 років

"Формула-1" - чемпіонат світу з кільцевих автоперегонів на автомобілях з відкритими колесами, який відбувається під егідою Міжнародної автомобільної федерації. Чемпіонат світу у класі "Формула-1" відбувається щороку і складається з Гран-прі, або етапів, які проводяться на спеціально побудованих трасах чи підготовлених вулицях міста. Наприкінці сезону, за підсумками всіх гонок визначається переможець чемпіонату. У "Формулі-1" змагаються окремі пілоти і команди.

Зараз ви читаєте новину «Під час "Формули-1" встановили новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути