четвер, 02 жовтня 2014 11:41

Гібридний суперкар Lamborghini Asterion LPI910-4 презентували на Паризькому автосалоні
9

Компанія Lamborghini на Паризькому автосалоні представила концептуальний суперкар Asterion LPI910-4. Цей прототип став першим автомобілем італійської марки, який оснащений гібридною силовою установкою.

До складу силової установки Asterion входять 610-сильний 5,2-літровий бензиновий мотор V10, встановлений подовжньо за водійським і пасажирським сидіннями, семиступінчастий "робот" з двома зчепленнями, три електродвигуна потужністю 300 кінських сил і комплект літій-іонних батарей. Сумарна віддача агрегатів становить 910 сил.

Один з електромоторів Astertion розташований між двигуном внутрішнього згоряння і коробкою передач, а два інших змонтовані на передній осі. Виключно на електротязі прототип може проїхати 50 кілометрів, а максимальна швидкість без використання ДВС складає 125 кілометрів на годину. У цьому режимі обертаються тільки передні колеса.

У режимі максимальної потужності з активованим бензиновим мотором середня витрата палива гібридного суперкара становить 4,12 літра на сто кілометрів пробігу. З місця до ста кілометрів на годину повнопривідний Astertion LPI910-4 розганяється за три секунди, а його максимальна швидкість складає 320 кілометрів на годину.

В інтер'єрі прототипу можуть розміститися дві людини. У Lamborghini відзначили, що крісла концепт-кара встановлені вище в порівнянні з серійними суперкарами компанії. Це дозволило зробити пересування в щоденному режимі більш комфортним.

Новий прототип Lamborghini названий на честь мінотавра: потвори з тілом людини і головою бика з грецької міфології. LP вказує на поздовжнє розташування двигуна між осями машини, I - те, що це гібридний автомобіль, 910 - на потужність силової установки, а 4 - на повний привід.

Зараз ви читаєте новину «Гібридний суперкар Lamborghini Asterion LPI910-4 презентували на Паризькому автосалоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути