Ексклюзивы
суббота, 10 декабря 2011 12:00
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко
Тетяна Іваночко

З російською культурою все нормально

У п'ятницю маю три сценарії вечора: колеги кличуть на пиво, подружка - в кіно, а по роботі відправляють у театр. Просять написати репортаж із святкування 85-річчя театру російської драми імені Лесі Українки. Обираю останнє - як і приємне, і корисне. Беру із собою подружку, яка запрошувала в кіно.

Перших півгодини взагалі не розумію, що відбувається на сцені. Чекала спектаклю з цікавинками історії театру, пікантними подробицями з життя акторів. Свято ж нагадує виступ університетських команд кмітливих і винахідливих. На сцену виходять чотири хлопці, огортають коричневою ковдрою п'ятого. Вихиляючи стегнами, затягують: "Люблю тебя, о мой лаваш, меня приводишь ты в мандраж" під дискотечну мелодію.

Виступ Кадочникової та Шестопалова дуже швидко закінчується

Свято триває третю годину. Соромно перед подружкою, що мусить терпіти це у п'ятничний вечір. Рятує, що сценки ювілейного "капустника" чергують з уривками зі спектаклів. Але виступ корифеїв театру Лариси Кадочникової та Валентина Шестопалова дуже швидко закінчується. І знову - КВК впереміш із російською попсою.

Нарешті оголошують фінальну пісню. Глядачі аплодують і нетерпляче позирають на двері. Я також устигла зголодніти. Але ще півгодини слухаю привітання чиновників. Вздовж сцени виставляють вісім букетів. Кожен супроводжує промова з оберемком ювілейних штампів. Більш-менш щиро звучать хіба слова представника президента Росії.

- Радує, що у вас усе добре. Ми завжди спостерігаємо за вами, бо ви є частиною російської культури, - каже Михайло Швидкой, колишній міністр культури Росії. - А якщо у вас усе гаразд, то і з російською культурою теж - усе нормально.

Сейчас вы читаете новость «З російською культурою все нормально». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть