Ексклюзивы
четверг, 05 октября 2023 10:10
Павел Щирица
Павел Щирица
Журналист

Угорці з лопатами

– Така класна баба ця Галька, і вічно їй не щас­тить, – каже Кузьма Гаврилович і обкладає плиткою стіну. – Сусідка моя. Як людина – золото, але наївна й довірлива. Я їй чимало помагав.

Кузьмі Гавриловичу 63. Уміє робити ремонти, а ще "плести язиком і вишивати хрестиком". Це він сам так каже. Перше мені підходить, а цікаві історії – тим паче.

Питаю, що не так із Галею.

– Та ніби все так. Але недавно ледь не втрапила в халепу. У неї хата старенька, майже без фундаменту. Почала сідати. Хотів їй пособить, так то я зайнятий, то в неї грошей немає. Я саме був на заробітках, коли дзвонить: "Гавриловичу, мені роблять фундамент". Тю, думаю, а хто? "Угорці. Такі засмаглі, усміхнені". Питаю: "Які ще угорці під Черніговом?" Каже: "Симпатичні такі, на машині з угорськими номерами. А зуби золоті, як у фільмі Кустуриці". І тут я все зрозумів.

– Помогли сусідці?

– Примчав миттю. Глянув, аж "угорці" з Закарпаття і добре так по-нашому шпрехають. Коли побачив, що приїхали без інструмента, насторожився. Став наглядати за ними. Бачу, беруть мою лопату й риють. Ну-ну, думаю, почекаю, що буде далі. Навезли цементу й дощок для опалубки. Якось нагодився до них несподівано. Дивлюся, а вони всю яму щебенем закидали й заливають розчином тільки 10 сантиметрів зверху. Я до них: "Це що за угорський стандарт? Ану, зібрали манатки, і щоб я вас не бачив!"

– Обійшлося без бійки?

– Бригадний "барон" щось хотів заперечити. Але я сказав, що від мого удару добре ламаються щелепи. Галька, як побачила, ледь інфаркт не схопила. Віддала гроші за матеріали й вигнала з двору. Наступного дня прийшов, роздовбав усе й переробив по-людськи. Сусіди, хоч там як.

Сейчас вы читаете новость «Угорці з лопатами». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть