четверг, 28 февраля 2008 14:39

"Нафтогаз" каже, що нічого не винен "Газпрому"

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє про відсутність підтверджених боргів за спожитий природний газ перед російським газовим монополістом компанією "Газпром".

Про це повідомила прес-служба НАК.

Компанія в черговий раз підтверджує свою готовність до конструктивного співробітництва й діалогу з партнерами з "Газпром".

"Позиція НАК "Нафтогаз України" залишається незмінною: компанія завжди готова дотримуватися всіх формально й документально затверджених зобов"язань у газових взаєминах", - сказано в повідомленні.

При цьому "Нафтогаз України" зазначає, що спірні питання з "Укргаз-Енерго"" повинні вирішуватися в межах взаємин двох господарюючих суб"єктів.

Станом на 28 лютого НАК готовий продовжувати переговори з визначення схеми поставок природного газу в Україну, згідно з домовленостями Президентів України й Росії Віктора Ющенка й Володимира Путіна.

Раніше "Нафтогаз України" заявив про повне погашення боргу за газ перед "Укргаз-Енерго" за 2006-2007 роки.

Загальна сума перерахованих коштів СП становила 3,87 млрд. гривень.

Крім того, "Нафтогаз" повідомив про наявність станом на 27 лютого взаємних зобов"язань із "Укргаз-Енерго" у розмірі 1,37 млрд. гривень.

Після цього "Укргаз-Енерго" заявило про 1,4 млрд. гривень боргу "Нафтогазу України" за поставлений до 2008 газ

СП зазначає, що погасити борги "Нафтогазу України" за рахунок майбутніх дивідендів із прибутку "Укргаз-Енерго" неможливо, оскільки рішення про розподіл прибутку й виплату дивідендів можуть прийняти лише загальні збори акціонерів, що відбудуться 1 квітня 2008 року.

Сейчас вы читаете новость «"Нафтогаз" каже, що нічого не винен "Газпрому"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть