четвер, 28 лютого 2008 14:39

"Нафтогаз" каже, що нічого не винен "Газпрому"

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє про відсутність підтверджених боргів за спожитий природний газ перед російським газовим монополістом компанією "Газпром".

Про це повідомила прес-служба НАК.

Компанія в черговий раз підтверджує свою готовність до конструктивного співробітництва й діалогу з партнерами з "Газпром".

"Позиція НАК "Нафтогаз України" залишається незмінною: компанія завжди готова дотримуватися всіх формально й документально затверджених зобов"язань у газових взаєминах", - сказано в повідомленні.

При цьому "Нафтогаз України" зазначає, що спірні питання з "Укргаз-Енерго"" повинні вирішуватися в межах взаємин двох господарюючих суб"єктів.

Станом на 28 лютого НАК готовий продовжувати переговори з визначення схеми поставок природного газу в Україну, згідно з домовленостями Президентів України й Росії Віктора Ющенка й Володимира Путіна.

Раніше "Нафтогаз України" заявив про повне погашення боргу за газ перед "Укргаз-Енерго" за 2006-2007 роки.

Загальна сума перерахованих коштів СП становила 3,87 млрд. гривень.

Крім того, "Нафтогаз" повідомив про наявність станом на 27 лютого взаємних зобов"язань із "Укргаз-Енерго" у розмірі 1,37 млрд. гривень.

Після цього "Укргаз-Енерго" заявило про 1,4 млрд. гривень боргу "Нафтогазу України" за поставлений до 2008 газ

СП зазначає, що погасити борги "Нафтогазу України" за рахунок майбутніх дивідендів із прибутку "Укргаз-Енерго" неможливо, оскільки рішення про розподіл прибутку й виплату дивідендів можуть прийняти лише загальні збори акціонерів, що відбудуться 1 квітня 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" каже, що нічого не винен "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути