Ексклюзивы
четверг, 16 декабря 2010 14:27

"Хлопці, які граються ляльками, виростають хорошими татусями"

 

1. Перед тим, як купувати іграшку, перевірте її якість. Попросіть у продавця сертифікат, де має бути вказано склад хімічних елементів матеріалу.

Найстрашнішим у пластмасі є формальдегід. Він викликає алергію, дерматит, подразнення слизової оболонки очей і дихальних шляхів, впливає на нервову систему. Через цей хімічний елемент дитина може захворіти на рак носа та горла.
Так само небезпечним є фенол. Від нього бувають опіки на шкірі, нежить, запаморочення, головний біль, нудота, порушення сну, пришвидшене серцебиття. Можливий параліч мускулатури, що призводить до зупинки серця.
Через дібутілфілат дитина може перестати розрізняти запахи, а від метилового спирту може осліпнути. Свинець викликає агресію, у дітей знижується інтелектуальний рівень.

2. Завжди нюхайте іграшку. Якщо має різкий неприємний запах, у ній точно місяться шкідливі речовини.

3. Частковою гарантією якості є маркування. Воно наноситься на саму іграшку, на упаковку чи інструкцію. Маркування повинне бути чітким, добре читатися і не змиватися. Головний значок - СЄ. Він означає, що іграшка пройшла тестування та відповідає загальноєвропейським вимогам. Також важливим є "Знак Лева" - голова лева у трикутнику. Його можуть ставити лише ті, хто отримав ліцензію в Британській Асоціації ігор. Вона дуже прискіплива до якості. Звичайно, всього цього немає на китайських іграшках, що продають на ринках. На упаковці також мають бути вказані товарний знак виробника, його адреса, телефони.

4. Обираючи музичну іграшку, прикладіть її до вуха. Дуже гучні звуки можуть погіршити дитячий слух . Варто також намочити іграшку й потерти. З неї не повинна злазити фарба. Інакше дитина, облизавши предмет, може отруїтися.

Дерев'яні іграшки мають бути з натурального дерева, краще не фарбовані й не лаковані.

5. Купуйте іграшки по віку. До півроку дитина може гратися брязкальцями. Вони розвивають увагу, зір, слух, координацію рухів.

Для перших трьох місяців купіть підвіски, що кріплять на ліжечко чи візок. Підійдуть жорсткі та м'які, яскравого кольору, різних форм. Кріпити їх слід не ближче як за 40 сантиметрів до очей дитини. Брязкальця на руку мають бути легкими, вміщатися в долоню малюка, але не в рот. Звук має бути приємний, хоча одна "грохотушка" не зашкодить. Корисна прозора іграшка з кульками всередині, що перекочуються.

6. Приблизно у рік давайте дитині м'які іграшки, наповнені дрібними кульками. Можна самому пошити мішечок із горохом, гречкою, рисом. Перебираючи крупу, дитя розвиває дрібну моторику, масажує пальчики. В мозку ділянки, що відповідають за мовлення і координацію дрібних рухів, містяться поряд. Тому що більше дитина грається з дрібними предметами, то швидше почне говорити.
Корисні в такому віці пірамідки, вкладки, матрьошки. Вони ставлять перед дитиною завдання й підказують, як його вирішити.

7. До 2 років важливо не перевантажувати увагу малюка. Тому не варто давати одразу багато іграшок. Дитина має повністю дослідити один предмет і лише потім перейти до іншого.

8. У дитини мають бути іграшки на коліщатах, які можна штовхати, аби швидше навчитися ходити. Добре, коли каталка не просто їде, а ще й мигає, співає, крутить головою. Обов'язковим є легкий, але не дуже стрибучий м'яч.

9. Дитині потрібні пупси. Вона їх годує, кладе спати, возить у візку. Так формується турбота про живу істоту. Ляльки мають бути не лише в дівчаток. Хлопчики, які ними граються, виростають дбайливими татусями. А дівчатка, які мають машинки, пізніше не боятимуться підійти до техніки чи прикрутити лампочку.

10. Якнайменше купуйте іграшок, які все роблять за дітей. Наприклад, машинки на пультах дають хибне уявлення про світ. Щоб така поїхала, треба лише натиснути на кнопку. А малюку головне зрозуміти, що машинка рухається за допомогою коліс, а не пульта. Якщо вони будуть квадратними, вона не поїде. Це дитина має сама дослідити в процесі гри звичайною автівкою.


11. У кожного мають бути набори для творчості - олівці, крейда, фарби. Вони розвивають фантазію. Корисними є пальчикові фарби, коли дитина малює не пензликом, а руками. Завжди давайте великі аркуші паперу, щоб не обмежувати дитячу уяву. Пластилін часто буває токсичний, тому краще самому зробити суміш для ліплення - із води, борошна та солі. Тісто безпечніше, навіть якщо малюк візьме його до рота.

12. Якщо син просить пістолет, купіть, але навчіть правильно ним користуватися. Головне правило - не стріляти в людину. Тому краще обрати пістолет із кулями-присосками, або такими, що чіпляються до килимів. Знайдіть якусь мішень і стріляйте в неї. Це розвиватиме координацію рухів та формуватиме здорову агресію, яка потрібна для самозахисту. Особливо це важливо в період, коли в уявному світі дитини з'являються монстри.


13. Приблизно у 5 років дитині можна запропонувати розвивальні комп'ютерні ігри. Але сидіти за ним у такому віці можна не довше як 10 хвилин на день.

Сейчас вы читаете новость «"Хлопці, які граються ляльками, виростають хорошими татусями"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть