четверг, 07 июля 2011 13:23

Після публікації в попередньому номері інтерв'ю колишнього судді Юрія Василенка читачі діляться своїм досвідом спілкування із судами.

Брат по молодості вліз у компанію. Дівчина звинуватила його у зґвалтуванні, хоч усе було за згодою. Ми домовилися із суддею і прокурором. Заплатили понад 20 тисяч доларів, бо суддя одразу сказав: "Якщо подумати, що з ним робитимуть на зоні - це дешево". За день до засідання суддю звільнили. Новий прийшов і вирішив провести показовий процес. Брат відсидів півтора року й вийшов за зразкову поведінку.

Людмила, 36 років, Львів

Три роки судимося з моєю матір'ю. Хоче забрати в нас побудовану хату. В будівельних магазинах випросила чеків на цеглу, черепицю, труби - мовляв, то вона купила. Чеки на білу цеглу, а наша хата - з червоної. На суді голова сільради сказав, що нас на будівництві не бачив, тільки її - хоч мати років 10 у наше село не заїжджала. Коли звернулися в обласний суд, там сказали, що нашого суддю призначили звідти, і вирішив він усе правильно.

Володимир Петруляк, 50 років, Закарпаття

Брат живе в США. Його звинуватили в тому, що займався махінаціями на робочому місці в банку. Каже, присяжні не були економістами. Ті пізніше підтвердили, що жодна людина на робочому місці в загальному залі не змогла б красти такі суми. Бо все знімають камери й видно кожен зайвий папірець. Виявилося, брат таки невинний. Крав його шеф.

Антон Бережнін, 39 років, Київ

Батько був злодієм-рецидивістом. Сидів шість разів. Коли судили вчетверте, суддя перед засіданням підійшла до матері й перепитала, на скільки його посадити. Мати плакала й просила два роки. Менше дати не могли. Він вийшов і на другий день украв у колгоспі порося. Тоді мама прийшла до судді сама. Питала, що їй робити. Та порадила розлучитися, бо чоловік уже звик до тюрми.Там він і помер від туберкульозу. Суддя потім допомагала мені, коли я у Вінниці навчалася.

Марія, 46 років, Вінницька область

Страшенно обурило, що Тимошенко не встала перед судом. Це - хамство. Судді справді бувають нечесними, і людей часом у суд викликають невинних. Та на те ж і суд, щоб з'ясовувати правду. А нехай би хтось інший, якийсь там дрібний злодій Петро, собі таке дозволив? Та йому за це одразу 15 діб дали б! Тимошенко може виявляти неповагу до конкретного судді десь на вулиці, але не в залі суду. Є загальноприйняті норми, з яких не може бути винятків.

Сергій, 31 рік, архітектор, Жовква на Львівщині

Мені доводилось спілкуватися з людьми, які здавали іспит на звання судді у Вищій раді юстиції наприкінці 1990-х. Вони роздруковували з інтернету реферати і з ними приходили на іспит. У профільному комітеті парламенту були, або й зараз є, помічники депутатів, які "організовували" суддівське крісло за певну суму. До кризи можна було взяти кредит на отримання посади, а потім його відпрацювати.

Олег Веремієнко, 30 років, адвокат, Київ

Сейчас вы читаете новость «Після публікації в попередньому номері інтерв'ю колишнього судді Юрія Василенка читачі діляться своїм досвідом спілкування із судами.». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть