Ексклюзивы
воскресенье, 22 декабря 2019 09:00
Николай Несенюк
Николай Несенюк
Журналист

Проблема тренера

Тренерську роботу Віктора Скрипника в "Зорі" журналісти розібрали за останні місяці на молекули. Тож мені залишається перекласти думки експертів на нормальну мову. Роботу фахівця можна пояснити кількома словами: він вчить команду грати у футбол. Раніше в нас цього ніхто не робив.

Що казав легендарний Лобановський? Що найгарніше у футболі – рахунок на табло. Тому й сам Лобановський, і його попередники й послідовники насамперед забезпечували результат. А способи, якими його досягали, щораз далі відходили від, власне, гри у футбол, де дві команди змагаються – хто заб'є більше м'ячів. Саме в такий футбол і намагається грати команда під проводом Скрипника.

І все було б добре, якби не проблема. Футболу як видовища, що збирає людей на стадіоні, в Україні давно немає. Хоч як би добре виступала нинішня "Зоря", її домашні матчі все одно проходитимуть у Запоріжжі за практично порожніх трибун. Тому що разом із грою в нас зникли люди, готові на неї ходити.

У нас не Німеччина, де заповнення стадіону залежить не від імені суперника, місця команди в турнірній таблиці й виступів у єврокубках. У нас команди не грають у футбол, а здобувають результат для хазяїв, які за це платять. Щоб привабити публіку, "Зоря" має регулярно й успішно виступати щонайменше в Лізі чемпіонів. Чи здатна на це команда, яка щороку втрачає половину складу?

Дикі звірі не живуть у неволі. Постійно показувати натхненну гру порожнім трибунам не зможе жодна команда. Для цього треба, щоб у футбол прагнула грати не лише "Зоря", а й інші українські клуби. Вирішити цю проблему Віктору Скрипнику не до снаги. Хіба що показати приклад

Сейчас вы читаете новость «Проблема тренера». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть