Ексклюзиви
неділя, 22 грудня 2019 09:00
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Журналіст

Проблема тренера

Тренерську роботу Віктора Скрипника в "Зорі" журналісти розібрали за останні місяці на молекули. Тож мені залишається перекласти думки експертів на нормальну мову. Роботу фахівця можна пояснити кількома словами: він вчить команду грати у футбол. Раніше в нас цього ніхто не робив.

Що казав легендарний Лобановський? Що найгарніше у футболі – рахунок на табло. Тому й сам Лобановський, і його попередники й послідовники насамперед забезпечували результат. А способи, якими його досягали, щораз далі відходили від, власне, гри у футбол, де дві команди змагаються – хто заб'є більше м'ячів. Саме в такий футбол і намагається грати команда під проводом Скрипника.

І все було б добре, якби не проблема. Футболу як видовища, що збирає людей на стадіоні, в Україні давно немає. Хоч як би добре виступала нинішня "Зоря", її домашні матчі все одно проходитимуть у Запоріжжі за практично порожніх трибун. Тому що разом із грою в нас зникли люди, готові на неї ходити.

У нас не Німеччина, де заповнення стадіону залежить не від імені суперника, місця команди в турнірній таблиці й виступів у єврокубках. У нас команди не грають у футбол, а здобувають результат для хазяїв, які за це платять. Щоб привабити публіку, "Зоря" має регулярно й успішно виступати щонайменше в Лізі чемпіонів. Чи здатна на це команда, яка щороку втрачає половину складу?

Дикі звірі не живуть у неволі. Постійно показувати натхненну гру порожнім трибунам не зможе жодна команда. Для цього треба, щоб у футбол прагнула грати не лише "Зоря", а й інші українські клуби. Вирішити цю проблему Віктору Скрипнику не до снаги. Хіба що показати приклад

Зараз ви читаєте новину «Проблема тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути