Ексклюзивы
пятница, 20 апреля 2012 13:24
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Українські атлети "похворіли" на грип, бо не хотіли ганьбитися на змаганнях

Минулих вихідних в турецькому місті Анталья завершився чемпіонат Європи з важкої атлетики. Дарма було шукати серед призерів українців. Як виявилося, нашу країну на європейському форумі представляв лише один спортсмен. Усі інші, як офіційно оголосили, раптово заслабли на грип.

Хвороба була настільки масовою та виснажливою, атлети настільки від того грипу заслабли, що їхати на чемпіонат Європи в них не стало сил. Як сталося, що інфекційна хвороба вразила одночасно всю нашу команду із жінками і чоловіками включно, ніде не повідомляли. І взагалі, у виді спорту, який упродовж багатьох десятиліть традиційно приносив українським спортсменам титули й медалі світових і континентальних змагань, тепер відбувається щось незрозуміле.

Усе почалося із дискваліфікації за вживання допінгу нашої головної олімпійської надії, Ольги Коробки, яка виступала в надважкій вазі. Після цього зробили традиційні для таких випадків оргвисновки зі зміною керівництва федерації та національної збірної. І ось результат — один із головних турнірів спортивного року, заради участі в якому, власне, і створені та існують національні важкоатлетичні федерація та збірні команди, минув без українців.

Нехай дарують мені висококваліфіковані медики, але сприймати всерйоз грипозну причину невиїзду українських атлетів на чемпіонат Європи, можна лише міцно затуливши очі, вуха, і можливо, ніс. Очевидно, що хвороба спортсменів, якщо вона справді була, стала лише приводом. Причини ж скасування участі наших у третьому за рангом міжнародному змаганні лежать у зовсім іншій площині.

Перше, що спадає на думку: українські атлети виявилися елементарно не готовими хоч трохи гідно виступити в Туреччині. Тож керівництво вирішило завчасно не ганьбитися. Чому завчасно? Тому що до Олімпійських ігор залишилося кілька місяців і там усе стане на свої місця. Хоча в Лондоні і влітку прохолодно. Тож масово заслабнути на грип і не вийти на старт ризикують не лише українські важкоатлети.

Бо ж іноді краще не виходити на старт, ніж виходити заздалегідь неготовими до боротьби за перемогу чи за хоча б пристойний результат. Уже тепер немає жодних сумнівів у тому, що таким чином підготовлених спортсменів в нашій олімпійській збірній буде чимало

Сейчас вы читаете новость «Українські атлети "похворіли" на грип, бо не хотіли ганьбитися на змаганнях». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть