Ексклюзивы
пятница, 14 октября 2011 10:25
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Тимошенко хотіла поділити владу з Януковичем, а зраду люди пам'ятають довго

Тимошенко буде незабаром на свободі. Дякувати за це вона повинна винятково Заходу, насамперед Євросоюзу.

У цьому великий та єдиний парадокс справи Тимошенко. Бо насправді вона не є європейським політиком у сенсі цінностей, ніколи не була проєвропейською у своїй діяльності. Євроінтегратор з Тимошенко приблизно такий само, як і з Януковича.

Приєднання „Батьківщини" до Європейської народної партії сталося винятково з кон'юнктурних міркувань. Тим не менше, саме Євросоюз є нині рятівною паличкою для екс-прем'єрки.

Суд над Тимошенко став апогеєм деградації українського судочинства і використанням його в політичних цілях. Але ж ніхто інший як сама екс-прем'єрка та БЮТ загалом доклалися до цього в повній мірі під час перебування при владі. Янукович з великим задоволенням та ентузіазмом розвинув "здобутки" Тимошенко.

Цілком закономірною є пасивність українського суспільства, яке мовчки спостерігає за розправою над лідеркою БЮТу. Де ж мільйони виборців, що проголосували за неї в лютому 2010-го? Зрозуміло, що люди йшли тоді до виборчих дільниць не стільки "за" Тимошенко, скільки "проти" Януковича. Але цього "проти" явно замало, аби вийти тепер на вулиці. Знову ж, Тимошенко сама послідовно нищила довіру до себе. Чого варті лише досягнуті 2008-го року підкилимні домовленості з Януковичем поділити владу на двох і надовго. Зради люди пам'ятають добре і довго.

Зрештою, лише собі та своїм соратникам Тимошенко має дякувати за бездарну, проведену в кращих номенклатурних традиціях виборчу президентську кампанію.

Чимало виборців відштовхнула від неї анекдотична кампанія „Вона працює" – усім очевидними були проблеми урядування Тимошенко. Вершиною абсурду було зробити довіреною особою політичного заробітчанина Леоніда Кравчука, якого більшість людей відверто зневажає.

Явно не могли додати симпатій і голосів грандіозні й коштовні шоу "З УкраїноЮ в серці" – і це під час важкої економічної кризи. Де ж зараз ті десятки безкорисливих трударів сцени, які так підтримували Тимошенко нібито "за ідею"? Де їхні концертні акції протесту проти переслідування „Ю"?

Тимошенко, її політтехнологи та пропагандисти можуть з повним правом вважати себе співавторами нинішнього вироку. Втім, навряд чи це стане уроком для них. Проте має бути повчальних для наступних, нових політиків, які прийдуть на заміну Тимошенко.

Сейчас вы читаете новость «Тимошенко хотіла поділити владу з Януковичем, а зраду люди пам'ятають довго». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть