Ексклюзивы
воскресенье, 04 марта 2012 10:55
Дмитро Корчинський
Дмитро Корчинський
Лідер політичної партії "Братство"

Янукович боїться, бо походить з регіону, де в 90-х убивали

Президент Віктор Янукович заявив, що має право думати про другий термін обрання на цю посаду. Він має на це шанс. В Україні не буває остаточних політичних "трупів" чи фаворитів. Не варто "ховати" Януковича в плані його можливого подальшого перебування на посаді. Такі політики можуть проходити через те, що у всіх інших рейтинг буде ще нижчим. Для цього він має позбавити підтримки своїх конкурентів. Це він зараз робить по відношенню до Юлії Тимошенко. У цьому випадку можна пригадати Бориса Єльцина, який мав менше 5% підтримки в другій половині 90-х років, тим не менше, став президентом. Тому що вдало була сконструйована ситуація з альтернативою Геннадія Зюганова. Не можна виключати, що таке саме може провести і Янукович.

За два роки президентства Віктору Януковичу вдалося об'єднати українську націю у ненависті до себе. Він зміг ліквідувати безліч ілюзій. Країна котилася в прірву і при Вікторові Ющенку, але тоді все ж були сподівання, які зникли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 2 роки Янукович напрацював на тверду "двійку"

У нинішнього президента вийшло стимулювати націоналізм. Раніше ми отримували сигнали громадянського суспільства такого типу, як мітинг, конференція, круглий стіл, пікет. А зараз – підпали, мордобої, інформацію про вбивство міліціонера чи про те, що його забили бітами. Це означає, що нація прокидається. Це значною мірою відбувається завдяки Януковичу і тому, що він – чесна людина. Бо, на відміну від Ющенка, він та його команда не лицемірять і не роблять вигляд, що люблять цю країну. Це теж є стимулюючим моментом.

Крім того, існує ще одна річ, яку владі вдалося зробити. Враховуючи, що вони крадуть на будівництві, а не банківських схемах, після них хоч залишаються мости, дороги та стадіони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: Янукович повністю повторив шлях Ющенка

Всі їхні дії можуть призвести до того, що суспільство вибухне. Але коли це станеться, спрогнозувати ніхто не може. В таких випадках завжди помиляються. Починаючи з 1917 року, коли була кумедна ситуація: для всіх революція стала несподіванкою. Так було і в інших випадках. Саме незадоволення народу керується не матеріальними мотивами. Ленін вивів формулу: "голодные не бунтуют". Насправді люди бунтують не тоді, коли вони голодні, у них мало грошей чи не виплатили пенсії, а коли вони обурені. Тому сказати, коли українці вийдуть на вулиці, неможливо.

Президент не знає, що відбувається в країні. Немає людей менш проінформованих, аніж мешканці високих кабінетів. Чим вони вищі, тим менше інформації доходить до людини. Так і з Януковичем. В цьому винна система. Кожен прагне до зручного кола спілкування. Навколо президента ніколи не буде людей, які грузять його проблемами. Там посадовці, які підтримують його хороший настрій та оптимізм, самі беруться вирішувати всі негаразди. Вони так чи інакше змушені брехати або не доносити погані новини.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Януковичу присвятили виставку "Політичний дурдом в Україні"

По документах, статистиці та інтернету не можна знати, що відбувається на вулиці, кухні, базарі та підприємстві. Там треба бути, аби відчувати ситуацію. Янукович має можливість там бувати тільки у оточенні великої кількості охорони, тому що він боїться. Президент походить з такого регіону, кола спілкування, де багато людей було вбито в 90-х роках і після. Під час свого губернаторства і до того йому доводилося бувати на багатьох похоронах. Тому він, на відміну від попередників – помаранчевих комсомольців, знає, як можуть знищувати. Тим більше, що коли будь-хто добирається до влади, залишає за собою цілий натовп ображених, кинутих та прищемлених.

Сейчас вы читаете новость «Янукович боїться, бо походить з регіону, де в 90-х убивали». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть