Ексклюзивы
среда, 07 сентября 2011 20:41
Дмитро Корчинський
Дмитро Корчинський
Лідер політичної партії "Братство"

З усіх історій Януковича найбільше образило футбольне гасло про нього

Останнім часом почастішали скандальні історії, пов'язані із так званим комплексом ображеного Януковича. Наприклад, згадаймо ситуацію із жінкою, яка відрізала шматок стрічки від вінка Януковича. Або обшук компанії, яка друкує футболки із написом "Спасибо жителям Донбасса". Або арешт активістів, які смажили яйця на Вічному Вогні у Києві.

Усі ці випадки мають безпосереднє відношення до кумедних історій за участю президента Януковича - з яйцем, вінком, гаслом футбольних вболівальників...

Більше того, це все має відношення до президентського оточення. Тому що найлегше оточенню проявити свою потрібність не у здійсненні реформ (які фіг здійсниш коли-небудь), а у таких собі комунально-кухонних розборках з тими, хто не так подивився чи не те сказав, не те написав, не там відрізав.

У нас колосальні за розмірами силові структури, і свою ефективність вони можуть демонструвати насправді тільки на таких речах.

Очевидно, що дрібниці нас дратують значно більше, ніж якісь глобальні біди. Я думаю, у Януковича, як у кожної людини, якась дріб'язкова образа ятрить душу більше, аніж усвідомлення конечності власного існування та екзистенціальні проблеми. Відповідно, йому легше за все грати саме на дрібних образах.

Наш президент - точно такий самий, як і всі ми. Якби нас із вами назвали "під...ми", у нас теж би виник перший рефлекс дати в морду тому, хто це сказав. Але ми з вами боїмось, а от Янукович - смілива людина, він не боїться.

Безумовно, з усіх історій главу держави найбільше образило футбольне гасло, адже це те, що стосується його безпосередньо. Коли нас прямо зачіпають, це значно страшніше і куди більше ображає та зачіпає те, що ми любимо.

Механізм владного свавілля очевидний - будь-який режим намагається забрати максимальну кількість влади, яку йому дають забрати. А будь-які силові органи намагаються репресувати рівно настільки, наскільки мають можливості це зробити.

Тому подібні історії з президентом та громадськими активістами і далі матимуть місце до тих пір, поки нація не продемонструє масову готовність давати відсіч і протидіяти свавіллю репресивного апарату.

 

Сейчас вы читаете новость «З усіх історій Януковича найбільше образило футбольне гасло про нього». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть