Ексклюзивы
пятница, 15 апреля 2011 14:27
Дмитро Корчинський
Дмитро Корчинський
Лідер політичної партії "Братство"

Українців надихають теракти у Росії

В Україні відбувається хвиля псевдо мінувань вокзалів, метро, відділків МВС, університетів, ринків, судів тощо. Є дві причини, які це пояснюють.

По-перше, багатьох людей в Україні надихають теракти в Росії.

По-друге, масові неврози відбуваються серіями.

Якщо хтось кидається під потяг у метро, то у найближчі 3-4 місяці під метро кинеться ще десяток людей. Якщо якийсь школяр накладає на себе руки, то, швидше за все, епідемія піде і триватиме близько півроку. Якщо хтось щось мінує, то, як правило, це буде серія. Варто очікувати, що ще 3-4 місяці будуть траплятися на станціях метро і в інших публічних місцях пакети з дротиками.

Ці мінування не є і справою рук влади, щоб залякати народ. Немає потреби тримати наших людей у страху, бо вони і так перелякані в смерть. Можливо, це навчання - одне відомство дресирує інше відомство, щоб тримати служби в тонусі.

Історія показує, що українці багато разів зважувалися на терор. Терор в Російській імперії у другій половині ХІХ - на початку ХХ ст. почали саме українці. Це були бойові кадри таємної революційної організації народників-терористів "Народна воля". Згодом у 20-30-х роках українці влаштували терористичну кампанію на Галичині, де діяли радикальні Українська військова організація (УВО) і Організація українських націоналістів (ОУН). Це було не гірше, ніж в Ірландії і Сицилії, а багато в чому і краще. Треба згадати і УПА. Будемо сподіватися, що десятиліття більшовицького панування не зовсім забили нас під плінтус і ми здатні вести не тільки правозахисну діяльність, а й національно-визвольну боротьбу.

Хочеться вірити, що немає людей, здатних на справжній підрив. Якщо українці зважаться на терор, то це буде терор не проти пасажирів метро чи будь-яких інших мирних громадян, а проти державних чиновників, суддів і міліціонерів. Вірю в здоровий глузд українців і сподіваюсь, що не буде як у Білорусі.

Силові органи будь-якої країни ніколи не здатні протидіяти невеликим групам терористів, якщо ті мають серйозні наміри. Хтось когось таки виловлює, але це в принципі неможливо. Якщо двоє-троє людей захотіли когось підірвати, якщо вони не є круглими ідіотами, то обов'язково це зроблять.

Посиленням заходів безпеки збільшують ймовірність того, що хтось щось побачить. Крім того, заходи безпеки ускладнюють бойові приготування будь-якої групи. Доводиться більше думати, через це часто рішучість падає. Якщо хтось горить бажанням помсти, але відкладає її на пізніше, то, як правило, ніякої помсти не буває.

Сейчас вы читаете новость «Українців надихають теракти у Росії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть