неділя, 26 лютого 2012 11:34
Левко Лук'яненко
Левко Лук'яненко
Громадський діяч, колишній народний депутат України. Багатолітній в'язень радянських тюрем і таборів. Письменник

Янукович зневажає українців і служить Москві

Президент Віктор Янукович два роки свого правління дбав про олігархів і руйнував Україну, централізував владу, збирав все під себе, у свої руки і звужував таким чином демократію. Він порушив звичайне правило: влада має складаться із трьох гілок — законодавчої, виконавчої, судової. Судову гілку він знищив - її у нас як незалежної влади більше немає.

Янукович також ухвалював різні кодекси, але вони були спрямовані переважно на захист інтересів великого капіталу. Продовжується бандитизм у сфері економіки.

Крім того, поступово звужується свобода слова і друку: українські передачі, українська мова, українська культура з'являються все менше у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпропетровщина відроджує Придністров'я" - черговий ляп Януковича

Таким чином, ми бачимо послідовний наступ на українство і вислужування перед Москвою. Особливо тривожними були останні події — президент ставить на високі державні посади росіян і таким чином зневажає українців. І реально це становить велику загрозу для нашого суверенітету. Це особливо небезпечно, тому що, якщо така тенденція буде розвиватися далі, то в один чудовий день ми можемо прокинутися, а нами керують із Москви. Під тризубом і жовто-блакитним прапором. Нам залишать наші символи, але реально керівництво буде здійснюватися із Москви.

Тому два роки правління Януковича — це антинародна діяльність, яка спрямована на погіршення життєвого рівня населення і антиукраїнська діяльність, яка спрямована на те, щоб убити національну свідомість, розширити владу росіян в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів, що він мало їсть і багато рухається

За ці два роки в Україні багато що змінилося. Якщо південний схід раніше підтримував Партію регіонів, то тепер він прозрів і зрозумів, що Партія регіонів і Янукович — це не їх люди. Бо він і його партія дбають не про трудящих Донбасу і сходу України. Він — олігарх, який дбає про олігархів і не є людиною, яка б служила Донбасу і українському народу. Тому та частина України відхилилася від нього, прозріває і на наступних виборах буде голосувати проти нього.

Це зближує південь і схід України з центральною і західною Україною. Таким чином, від антиукраїнської діяльності президента є позитивний момент - Україна зближується, а між сходом і заходом зтираються політичні непорозуміння. Люди вже виступають як одне ціле проти цієї влади. Таке зближення, наближення загальної української солідарності є великим плюсом із всієї негативної політики Януковича.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Країну заполоняє Партія кондомів" - у Києві роздавали цікаві презервативи

Я би побажав президенту України подумати про своє майбутнє. Якщо він хоче служити Москві, то він собі заслужить прокляття українського народу. Там він нічого доброго не заслужить, тому що Москва своїх холуїв, як правило, зміщувала кудись на пенсію, з якої вони ніколи не вилазили. А якби він почав служити Україні, то на посаді президента міг би ще багато чого зробити доброго. І тоді українська нація пробачила би йому гріхи чи великі антиукраїнські акції. Якби він захотів залишити після себе добру пам'ять, то мав би стати на шлях щирого служіння української нації.

Але це нереально. Бо натура його не така.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зневажає українців і служить Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути