середа, 22 лютого 2012 19:24

За 2 роки Янукович напрацював на тверду "двійку"

За 2 роки Янукович напрацював на тверду "двійку"

25 лютого 2012 року виповниться два роки з часу інавгурації президента Віктора Януковича. Радник глави держави Ганна Герман оцінила його роботу за цей період на "5" за 5-бальною шкалою.

Якими бачать результати роботи президента українські експерти?

Директор фонду "Демократичні ініціативи", соціолог Ірина Бекешкіна

— Якщо рік тому я поставила би йому упевнену "трійку", то зараз не бачу в країні досягнень, за які можна поставити позитивну оцінку. Тому поставила би "двійку" за 5-бальною шкалою.

Заяви про покращення економіки неправдиві. Якби все було так добре, то влада перед виборами не дратувала би народ скороченнями соціальних виплат. Виправдовуватися кризою - недоречно. Її пік припав на 2008 рік, коли Юлія Тимошенко очолювала уряд і змогла втримати ситуацію під контролем. А зараз ймовірністю дефолту Україна перебуває на другому місці після Греції. Крім того, приріст іноземних інвестицій в Україну скоротився, бізнес-клімат погіршився, рівень корупції залишився на високому рівні.

Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров

— Я б скоріше поставив "двійку", бо він не виправдав очікувань. Те, що сталося у нашій країні, всі пов'язують саме з його ім'ям. Це політичні переслідування опонентів. Ще такого не було, щоб 9 членів попереднього уряду були піддані кримінальному переслідуванню. При чому це робили за обвинуваченнями, які взагалі не мали за собою підстав, як виявилося. Бо судова справа Луценка розвалилася повністю. По справі Тимошенко: той вирок також не витримує критики. Там навіть немає складу злочину. Можна стверджувати, що це покарання без вини. Політичне переслідування дуже багато коштувало Януковичу в оцінці його дій як на Заході, так і в середині країни. Як наслідок він втратив свій рейтинг більше ніж втричі, в порівнянні з початком 2010 року.

Директор Інституту глобальних стратегій, політолог Вадим Карасьов

— Якщо це в школі авторитаризму, політичного монополізму, порушення закону, скуповування "тушок", концентрування влади, то тут навіть не тільки "5", а я б поставив "5+". А по 12-бальній системі — всі "12". Якщо оцінювати школи ефективності економіки, проведення курсу реформ, популярності в суспільстві і взагалі в категоріях прогресу, то тут, мабуть, "2". Якщо брати школу демократії, то ще одна "2". Якщо це школа управляти країною в інтересах людей, суспільства — то "2". Ганна Герман очевидно оцінює по першій школі. Яка школа, така і шкала.

Письменники, видавці і громадські діячі брати Капранови

— Смішно, коли працівники апарату президента оцінюють його ж роботу. Взагалі звертати увагу на те, що говорить Гана Герман не варто, тому що, як казала Пеппі Довга Панчоха: "Чого тільки не наслухаєшся, поки оглухнеш". На кожну її заяву розумників не вистачить.

Дивлячись з якої точки зору і дивлячись що оцінювати. Коли вони виконують поставлені перед собою задачі - задовільно. У радянські часи, зазвичай, задовільно оцінювали роботу парткому за рік, відмінно — ніколи. Вони поставили собі задачу розкрасти все, що є в країні, забрати собі. Справляються з цим на задовільно. Якщо говорити про користь Україні, то ведуть її до громадянського конфлікту. Тут вони теж, в принципі, діють успішно, але це згубно і дуже небезпечно.

Зараз ви читаєте новину «За 2 роки Янукович напрацював на тверду "двійку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути