среда, 05 октября 2016 21:10

От какой еды кровь становится мутной

От какой еды кровь становится мутной
Фото: analyz24.ru

Часто аналіз крові виявляється непридатним через те, що вона занадто каламутна.

"Перед здачею загального аналізу крові можна не їсти 6 годин. Головне, щоб не було жирних продуктів і алкоголю. Від них мутніє кров. В її плазмі з'являються жирні кислоти, які можуть змінити результати аналізу. Якщо ж така їжа була, треба втриматися від аналізу 8-12 годин", - розповів клініцист національного університету імені Богомольця Леонід Пінський.

Тому прийнято здавати такий аналіз вранці натщесерце.

Сучасна апаратура має спеціальну касету контролю якості проби плазми. Якщо з'являється помутніння, система не пропускає матеріал для подальшого тестування.

Якщо пацієнт не виконав вимоги підготовки до здачі крові суворо натщесерце, лікар може неправильно поставити діагноз, а отже, і лікувати не те.

Читайте також: Куди зникають аналізи з лабораторії після отримання результатів

Що стосується інших аналізів, типу сечі і калу, то вживання будь-якої їжі абсолютно не впливає на їх якість.

Сейчас вы читаете новость «От какой еды кровь становится мутной». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть