Ексклюзивы
среда, 21 июля 2010 17:58

В Івано-Франківській облдержадміністрації запровадили дрес-код

 

Вівторок, 20 липня, 8.20


У центрі Дніпропетровська на вул. Фурманова навпроти тролейбусної зупинки провалюється ЗІЛ комунального підприємства "Зеленбуд". Під машиною утворюється яма - зо три метри глибиною, завдовжки сім метрів. Водієві Іванові Нікітченку, 60 років, затискає ліву ногу між дверима кабіни та сидінням. Його витягають п'ятеро перехожих.

Через 10 хвилин на місце провалу приїде "швидка". Постраждалого госпіталізують у шосту міськлікарню з переломом лівої гомілки.

- Його доставили до нас близько дев'ятої ранку. Він при тямі. Зараз лежить на витяжці. Зранку провідували родичі, - каже Володимир, травматолог.

Щоб попередити займання, пожежники обливають автомобіль піною. Потім 20-тонну вантажівку витягнуть краном. В управлінні з ремонту й експлуатації автошляхів міста пояснили, що асфальт провалився, бо вода з пошкодженого водогону підмила ґрунт.

А в цей час:


Біля географічного факультету Львівського національного університету ім. Франка розгорілася сутичка між батьками абітурієнтів, які прийшли здавати документи до вступу. Заспокоїти натовп викликали охоронців.

- Зранку біля корпусу на вулиці Дорошенка люди склали один список-чергу абітурієнтів, - розповідає 16-річна Наталія Кащій, яка вступає на факультет іноземних мов. - О восьмій з'явилися батьки інших вступників зі списком, який написали вчора ввечері. Почали качати права, розмахували кулаками. Зчепилися в бійці. Татусі й мамусі намагаються все вирішити замість своїх дітей. Створюють погану ауру.

Охоронці заборонили батькам заходити всередину закладу. Вступники цим тільки задоволені.


Біля ринку "Урожай" у Вінниці двоє хлопців азійської зовнішності продають пухові хустки.

- Ми з товаришем приїхали з Ферганської Долини, що в Узбекистані, - розповідає 21-річний Сарвар Рахматулаєв. В одній руці тримає три хустки, в іншій - одну. - Незважаючи, що на вулиці спека під сорок градусів, хустки в нас купляють. Вони ж дешеві. Білі "павутинки" продаємо за 60 гривень, а сірі, теплі, за 120. Зранку вже одну продали.

Хлопці привезли товар з Узбекистану. Вдома вони займаються розведенням пухових кіз, а мами, бабусі й сестри плетуть хустки.


13-річний Петро Пономаренко в місті Тальному на Черкащині впіймав на блешню двокілограмову щуку.

- Полював на неї все літо. Весною марлею ловив карасів у річці Тальянці. Побачив, як дядьки ловлять спінінгами щук. Загорівся, купив і собі спінінг. Довго вчився закидати. У червні дві щуки зірвалися. Прикро було.

А у вівторок сів на лівому березі цукрозаводського ставка. Закинув - і з першого разу відчув поштовхи.Тягнув і не вірив, що спіймаю. За кілька хвилин боротьби наче життя прожив.


41-річний Володимир Вареник із села Вікторівка Миронівського району на Київщині востаннє готує сніданок на газу для дружини Людмили та чотирьох дітей. Зварили локшину, голубці та холодець. Після сніданку чоловік поїде на роботу до кочегарні сільської школи, а жінка поратиметься на городі. В обід працівники газової контори "відріжуть" Вареникам газ, бо багатодітна родина має 254 грн 67 коп. боргу за попередній період і 137 грн 50 коп. - за червень.

- Платіжка прийшла нам 11 липня, а пошта приймає платежі до 25 липня, - каже Вареник. - Хотів заплатити, зібрав гроші, але не встиг. Тепер нема як нагодувати дітей, бо тільки газова плитка є. Сидимо, абрикоси перебираємо.




Що робили в міліції минулого тижня

Харківський районний суд дав три роки умовного ув'язнення 27-річному оперативнику Олександрові Шнурку. 12 липня 2009-го міліціонер із колегами побив 19-річного Петра Бушманова. Зупинили на вулиці вдень і попросили показати документи. Потім забрали до відділку для встановлення особи. За словами Петра, його били, одягали на голову поліетиленовий пакет. Потім пригрозили, що "знайдуть" у нього в кишені наркотики, якщо не заплатить їм. Уночі рідні привезли правоохоронцям 8 тисяч гривень. Петра відпустили. Медики поставили діагноз: численні гематоми і спазм судин головного мозку. На суді міліціонер зізнався, що так вони інколи досягають високих показників розкриття злочинів, але колег не видав.

 

13 липня Кременчуцький районний суд засудив старшого дільничного Автозаводського райвідділу міліції на вісім років із конфіскацією майна. 23 січня 2009-го дільничний забрав чоловіка зі станції Стара Мазурівка неподалік від Кременчуга. Доправив його у міськвідділок у мікрорайоні Молодіжний для встановлення особи. Міліціонер одягав на затриманого протигаз, перекриваючи дихання. Вимагав, щоб той узяв на себе один зі злочинів на вибір: носіння кастета або зберігання наркотиків. Чоловік не витримав і "зізнався" в останньому. Правоохоронець має виплатити постраждалому 20 тис. грн. Він не визнає своєї провини і подав на апеляцію.



Минулого тижня стало відомо, що в ніч на 20 квітня працівники відділу міліції на станції Суми побили 33-річного чоловіка в нічному клубі на вул. Козацький Вал.

Там міліціонери святкували день народження одного з колег. Випили й почали вимагати у відвідувача, який прийшов до клубу, 100 гривень, - бо не вистачало для продовження гулянки. Коли той відмовився - вибили двоє зубів, повалили на підлогу й били ногами. Порушено кримінальну справу. Правоохоронцям загрожує від трьох до восьми років ув'язнення.

 




Коротко

Минулого понеділка працівники аеропорту в Сімферополі побачили в багажі 26-річного росіянина, який летів до Москви, підозрілий предмет. На запитання: "Що везете?", він відповів: "Бомбу". На місце викликали піротехніків. Небезпечним предметом виявися комп'ютерний накопичувач "вінчестер". Виліт літака затримали на годину, жартівник на рейс не потрапив. У вівторок міліціонери вирішували, чи порушуватимуть карну справу.


В Івано-Франківській облдержадміністрації запровадили дрес-код. Відтепер у джинсах, сандалях, майці або з ланцюгом на шиї в державну установу приходити не можна.

18 липня житель села Михайлівка Сакського району Криму закував ланцюгом свого 11-річного сина "за погану поведінку" . Хлопчик утік із дому і звернувся в міліцію. За допомогою гідравлічного інструменту рятувальники зрізали ланцюг з шиї дитини. Слідство триває.

За 35 кілометрів від Чорнобильської АЕС працівники відділу ветеринарної міліції київського обласного главку виявили цех, в якому робили сир із молока від хворих на лейкоз корів. Припускають, його близько року збували в супермаркети області та столиці.





"Нам видається дивним, що офіційні особи країни йдуть у відпустку на півтора місяця"

Жан-Франсуа Жульяр, генеральний секретар "Репортерів без кордонів", про відсутність президента Віктора Януковича під час їхнього візиту в Україну

 




35

шкіл на Львівщині закриють через брак учнів. Торік із цієї ж причини припинили роботу 13 шкіл. Більшість із них сільські.

652

тисячі гривень коштує позашляховик RX 350 Luxury Донецької залізниці. З початку року - це найдорожче авто, яке для своїх потреб купила державна компанія.

 




Анекдоти

Ганна Герман готує Януковича до візиту в Китай.

- Вікторе Федоровичу, не забудьте, що Велика Китайська та Берлінська стіна- це не одне й те саме. І найголовніше: прослухайте і запам'ятайте гімн КНР. Під час його виконання вам потрібно уважно слухати, а не марширувати…

Зайшов у гості до приятеля депутат, розговорилися. Поруч 5-річний син господаря :

- Якби я був орлятком, мій татко був би орлом. Якби я був тигренятком, мій татко був би тигром, якби я був левенятком- мій татко був би левом, якби я був…

- А якби ти був козенятком- перервав того гість,- ким був би твій татко?
-Депутатом!- відрізав малий.

Сейчас вы читаете новость «В Івано-Франківській облдержадміністрації запровадили дрес-код». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть