Ексклюзивы
вторник, 18 декабря 2012 19:18

Упродовж 24 годин звільнили від снігу близько двох тисяч авто

 

Неділя, 16 грудня, 19.05

Львів'янин Петро Бігун, 25 років, заливає у бак автомобіля Jeep 2 літри бензину з напівпорожньої залізної каністри. Закриває рукою очі від снігу, передає її іншому водію. Той виливає рештки пального в синій Opel. Чоловіки швидко сідають у салон, заводять мотор і вмикають пічку.

Кілька сотень автомобілів з 8.00 стоять у 30-кілометровому заторі між містами Буськ і Броди на Львівщині. У багатьох закінчилося пальне, люди мерзнуть у салонах. Водії діляться один із одним бензином, їжею та гарячими напоями з термосів.

Петро Бігун із дружиною 25-річною Анастасією поверталися з Рівного до Львова власнимавтомобілем. Висота заметів сягала 1,5 метра. Зупинилися біля села Дуб'є: далі їхати було неможливо. Щогодини хтось з водіїв телефонував до рятувальників, у ДАІ. Там запевняли, що працюють над визволенням.

– Простояли в заторі 27 годин, – розповість наступного дня Анастасія. – У машині було дуже холодно. Жінок вирішили пересадити із холодніших машин у тепліші. Ми взяли до себе студента з "Жигулів". Найкритичніше було о п'ятій ранку. Заснути не можна, бо холодно, їсти хочеться. По радіо передають, що вже розчищають, а насправді нічого не відбувалося.

О 8.00 у понеділок снігоочисна машина розчистить половину смуги в напрямку до Львова. Місцеві жителі принесуть на продаж бензин та солярку в пластикових пляшках. За годину автомобілі почнуть рухатися

В одному з вінницьких ресторанів місцева 27-річна Світлана Кравченко витягає із сумочки запальничку та цигарки Slims.

– Принесіть попільничку, – просить офіціанта.

Той відповідає, що з 16 грудня палити у ресторані заборонено.

– Що за єрунда? Ми у вас постійні клієнти.

– Верховна Рада прийняла такий закон, ми тут ні до чого, – офіціант збирається йти.

– Нащо мені та ваша Верховна Рада! Я завжди тут курила, і тепер буду, – підпалює цигарку.

Офіціант зауважує, що через це ресторану доведеться сплатити штраф 10 тис. грн. Іде за адміністратором. Той наголошує, що палити можна на вулиці. Для зручності видадуть теплі пледи.

– На вулицю ми не підемо. Або ви вирішуєте це питання, або ми до вас більше не прий­демо, – говорить 32-річний Михайло, чоловік Світлани.

Адміністратор каже, що вже п'ятеро людей відмовилися робити замовлення, тому що їм заборонили палити в закладі.

У Харкові біля будинку № 248-Г на просп. Московському на висоті 30 м на автодрабині стоїть рятувальник. Лівою рукою тримається за поручень, у правій – пожежний рукав. З нього під тиском холодною водою поливає 11-й поверх. У машинах-КУНГах на подвір'ї гріються та п'ють чай мешканці будинку. На вулиці –14°C.

– У квартирі на десятому поверсі вибухнув газовий балон. За 10 хвилин ми прибули на місце, – розказує Дмитро Чайка з управління з надзвичайних ситуацій області.

У вогні загинули дві жінки та двоє дітей: 12 місяців та 7 років. Саме в їхній квартирі стався вибух. 12 хв тому майже сотня рятувальників локалізували вогонь. Перед цим врятували 16 людей, вісім із них відвезли до лікарні. Ще 186 – вивели на вулицю. Будинок оточили беркутівці. Пожежу повністю загасять о 19.34.

Що робили минулого тижня в міліції

13 грудня близько 500 людей провели в Харкові акцію на підтримку Дмитра Павліченка та його сина Сергія. Їх звинуватили в убивстві столичного судді Зубкова і засудили. Павліченки перебувають зараз у Лук'янівському СІЗО в Києві. Харків'яни пройшли від стадіону "Металіст" до головного управління міліції. Кричали "смерть – ментам" та "спасибо жителям Донбасса". Коли організатори оголосили про закінчення акції й попросили учасників розійтися, міліціонери почали їх затримувати. Били палицями та застосовували газові балончики. 22 особи заарештували.

12 грудня в Одесі невідомий облив кислотою 52-річного працівника Держ­автоінспекції. ­Трапилося це пізно ввечері, коли інспектор повертався з роботи разом із дружиною. Доки ставив машину в гараж, жінка піднялася сходами до квартири. Почула крики чоловіка. Коли вибігла, нападник утік. Сусіди викликали "швидку". Від сильних ушкоджень майора врятував одяг, але частина речовини потрапила на обличчя. Лікарі борються за його зір, роблять пересадку шкіри.

 

13 грудня в місті Червоноград на Львівщині 92-річним помер Василь Левкович "Вороний" – ­останній полковник Української повстанської армії. Він мав найвище офіцерське звання серед живих ветеранів УПА та був нагороджений Золотим Хрестом Бойової Заслуги. За участь у визвольному русі відсидів 25 років у таборах Воркути, після чого працював шахтарем на Львівщині.

8 грудня в донецькому театрі "Донбас-Опера" вперше в Україні поставили оперу Ріхарда Вагнера "Летючий голландець". На її підготовку витратили два роки та 3,5 млн грн. Гроші дав мільярдер Рінат Ахметов.

Без жодної помилки написали цьогорічний Всеукраїнський радіо­диктант національної єдності житомирянка 15-річна Дана ­Панірська та львів'янка Ольга Чупик, 72 роки. Обидві отримали по 5 тис. грн премії. Загалом на Українське радіо надійшло 15 227 листів із диктантами.

Уряд ліквідував науковий центр бойового застосування Сухо­путних військ, що розробляв бойових роботів. Лабораторія працювала при Одеській військовій академії. Так уряд вирішив заощадити бюджетні кошти. У центрі проектували системи для бойових дій без втручання людини.

 

"Політики не вірять у більшості своїй ні у що, крім удару в обличчя й пострілу в упор"

Антон ДМІТРІЄВ, член Молодіжної ради при Кабінеті міністрів

 

150 тонн гарячої сталі розлилося 10 грудня в киснево-конверторному цеху Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча на Донеччині. Двоє робітників, що стояли під ковшем, згоріли. Ще один із тяжкими опіками потрапив до лікарні

 

– Чому в Україні немає м'яса?

– Тому що свині вийшли в люди, корови вийшли заміж, козли одружилися, барани позахищали дисертації і управляють країною, а кури здохли зі сміху.

На заклик ДАІ не виїжджати на дороги через сильний снігопад відгукнулися тільки водії комунальних служб.

Із 12.12.12 щоденно по буднях нас очікує масштабний серіал "­Депутатські війни", створений на гроші народу України.

 

Сейчас вы читаете новость «Упродовж 24 годин звільнили від снігу близько двох тисяч авто». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть