Ексклюзивы
среда, 11 апреля 2012 17:56

Стажування студентам і учням профтехучилищ уряд пропонує не оплачувати

 

Четвер, 5 квітня, 12.10

Працівники студії дубляжу "ЛєДоен" на столичній вулиці Васильківській, 1 відключають комп'ютери. Міліціонери зносять їх у хол і звалюють на підлозі, відкриваючи двері, штовхають їх технікою.

- Не знаю, в якому стані нам усе це повернуть, - розповідає виконавчий директор "ЛєДоен" Аліна Гаєвська, 35 років. - Агресивні люди зі зброєю в руках наказали всім зібратися на кухні. Лише через декілька годин із 40 чоловік ми вмовили половину відпустити, передусім акторів і перекладачів, які не є нашими штатними працівниками, а також прибиральницю. У той день нам довелося перервати озвучку фільмів "Любий друг", "Диктатор", третьої частини "Люди в чорному" і шести телевізійних картин. Люди в формі зачитали нам ордер, тому спротиву ми не чинили. Кінотеатрам про можливі зриви в прокаті, перенос прем'єр ще не повідомляли.

На студії "ЛєДоен" української мовою дублюють близько 40 відсотків загальної кількості іноземних фільмів та телепрограм, які виходять у прокат в Україні. За рік опрацьовують 45 фільмів. Єдині в країні мають обладнання для запису звуку в форматі "долбі".

Обшук триватиме 10 год. Загалом податкова міліція зі студії вивезе 46 коробок і 15 мішків документів, 31 комп'ютер, два сервери, 28 жорстких дисків.

Власника студії Богдана Батруха звинувачують у приховуванні 18 мільйонів гривень податків.

- У лютому змінилися правила видачі прокатних посвідчень. Донедавна фільми, які показують у нашій країні, незалежно від того, російською чи українською мовою, мали бути продубльовані в Україні, - каже Богдан Батрух. - Тепер же такого зобов'язання нема. Хтось думає, що можна знищити мою компанію, вирішити проблему не тільки прокату, а й української мови.

А в цей час:

Священик Степан Палій, 53 роки, виходить із засідання комісії в єпархіальному управлінні греко-католицької церкви у місті Стрий на Львівщині. Отці вивчали його конфлікт з парафіянами села Сірники Перемишлянського району.

- Сказали, що завтра в село приїдуть, будуть з людьми говорити, - каже до жінок із церковного комітету, які чекають його в коридорі.

У вівторок 3 квітня отець відмовився відспівати покійного Ярослава Демчука. Його сім'я заборгувала 2 100 грн церковних пожертв. Щомісяця на храм у селі люди здають по 100 грн. Ярослава Демчука безкоштовно поховав священик із сусіднього міста Бібрка.

- Та скільки таке можна терпіти, - каже 63-річна Марія Скалоцька, односельчанка Демчуків. - За хрестини давай 800 гривень, за похорон - 400. Багато хто дітей везе хрестити в сусідні села, бо так дешевше. А хто має борг за пожертви, то взагалі не підходь. Ось недавно одній жінці казав, що не посвятить паски, як вона не заплатить.

Після розмови із селянами отця Степана Палія на місяць відправили у монастир на покуту. Після того має повернутися до своєї парафії.

28-річний Максим Корнійчук із Вінниці роздивляється в дзеркалі зламаний передній зуб. Він тріснув навпіл. Більша частина відпала.

- Вийшов на обід, узяв пиріжок із м'ясом у супермаркеті й мінеральну воду. Надворі надкусив, коли чую - трісь. Я в рота, думав, то кістка попала. Коли дивлюсь, а то мій зуб відпав. Сиджу й ледь не плачу: як я, беззубий менеджер, буду людям в очі дивитись і, тим більше, щось розказувати.

Решту пиріжка Максим не їв, але вирішив подивитися, від чого зламався зуб.

- Колупнув пальцем у м'ясі, дивлюся - щось блищить. Вдруге колупнув, витягнув золоте жіноче колечко, симпатичне таке.

Увечері Максим здасть обручку в ломбард, отримає за неї 1700 грн. Наступного ранку відремонтує зуб у стоматології - за 700 грн.

Що робили минулого тижня в міліції

3 квітня в селі Княжичі Броварського району Київщини до голови обласної партійної організації "Батьківщина" Костянтина Бондарєва приїхали міліціонери та старший помічник міжрайонного прокурора Андрій Євлампієв. Вимагали, щоб відмовився від політичної діяльності. Якщо не послухається, погрожували фізичною розправою. Костянтин Бондарєв звернувся до райвідділу із заявою.

6 квітня Київський райсуд Харкова виніс вирок колишньому старшому сержанту міліції Богдану Цихмістро. Його засудили до восьми років ув'язнення. Він із двома колегами торік незаконно затримав харків'янина Євгена Звенигородського й побив його. Надавати медичну допомогу потерпілому відмовилися, той помер. Колег Богдана Цихмістро ув'язнили на чотири роки.

7 квітня вранці в Донецьку правоохоронці без пояснень затримали понад 100 вболівальників київського футбольного клубу "Динамо". Автозаками розвезли їх по райвідділках. Перевірили документи, переписали дані паспортів і відпустили.

 

"Як правило, керівники Московського патріархату в Росії в Бога не вірять, а керівники того ж Московського патріархату в Україні є доволі духовними. Та зараз, на жаль, у церкві починають домінувати не просто проросійські, а антихристиянські групи"

Тарас ЧОРНОВІЛ, народний депутат, про рівень духовності серед керівництва Московського патріархату в Україні

"Уся країна до сих пір у стані депресії через появу відповідних облич на владному горизонті, які взагалі не асоціюються з поняттям "культура". Як тільки цей період закінчиться, в країні розпочнеться - неодмінно - справжнє цунамі. Наразі ж все українське, навіть мова, буде знову зберігатися, консервуватися в діаспорі"

Тарас ЧУБАЙ, співак, про те, чому за останні декілька років в Україні не з'явилося відомих постатей у музиці

 

Не платити за паркування, якщо там немає паркомату, закликає прем'єр-міністр Микола Азаров. Написав про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. Називає незаконними дії паркувальників, які вимагають гроші. Наголошує, що відповідне обладнання має бути скрізь.

Із 1 вересня 2012 року для учнів загальноосвітніх шкіл із другого класу введуть уроки інформатики. З 2013-го всі п'ятикласники вивчатимуть по дві іноземні мови, повідомляє Міністерство освіти й науки.

Платити податки на нерухомість із загальної площі, а не з житлової пропонує  Міністерство фінансів. Розробили відповідний законопроект.

За цінами на житло відносно середньої заробітної плати Київ наближається до Нью-Йорка та Лондона й обганяє Москву. Такі дані оприлюднила Європейська економічна комісія ООН, яка оцінює стан житлового сектору в Україні.

Стажування студентам вищих навчальних закладів і учням профтехучилищ уряд пропонує не оплачувати. Це передбачено в проекті закону "Про зайнятість населення". Термін стажування сягатиме до 6 місяців.

 

 

Губернатор однієї з областей стверджує, що Bentley , 5-поверхову віллу з басейном і дівчатами в ньому йому підкинули під час обшуку.

Зупиняє даїшник автомобіль. Вимагає у водія сотню. Той не дає.

- Читай, що тут написано.

- ДПС.

- Правильно: дай постовому сотню. Тепер назад прочитай.

- СПД.

- Правильно: скупий платить двічі.

Мільйони вкладників "МММ-2011" відзначили 1 квітня професійне свято.

Україна оголосила, що відкриє Чорнобиль для туристів. Кажуть, це як Діснейленд, тільки 2-метрова усміхнена миша - справжня.

 

Сейчас вы читаете новость «Стажування студентам і учням профтехучилищ уряд пропонує не оплачувати». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть