Ексклюзивы
среда, 23 мая 2012 19:28

Систему купівлі квитків у інтернеті впровадила Укрзалізниця

 

П'ятниця, 18 травня, 11.10

28-річний Ігор Сельвеструк відчиняє двері своєї квартири на вул. Ванди Василевської в Києві. До помешкання заходить кур'єр міжнародної служби доставки UPS. Приніс квиток на матчі Євро-2012.

- Мені вчора після обіду подзвонили, сказали, що прийдуть. Я спеціально на роботі взяв відгул. Кур'єр дав iPad , стилосом я розписався навпроти свого прізвища. У паспорті я лисий, а зараз заріс. Він довго вдивлявся в мою фотографію. За доставку нічого не платив. 10 євро зняли з моєї картки разом з грошима за квитки.

Ігор одразу відкрив конверт. У ньому було вісім квитків на матчі Швеція - Англія 15 червня і Швеція - Франція 19 червня. Обидва зіграють на Олімпійському стадіоні у Києві.

- По три квитки на кожен матч я продав друзям. Націнки не робив. Ми одразу домовились - анкету на сайті заповнюємо всі, а хто виграє, той продає іншим по собівартості. Усі квитки по 30 євро. На кожному вибите моє прізвище. Друзі можуть потрапити на стадіон тільки зі мною. Всім слід брати з собою паспорти.

У конверті також був довідник для глядачів українською, англійською і польською мовами. Там уболівальників просять приходити на стадіон за 3-2,5 год. до початку матчу, щоб зайняти місця. Заборонено проносити відеокамери, зброю, рекламні листівки, великі сумки, туалетний папір, дудки й цигарки. На стадіоні не дозволено палити. За порушення правил можуть вивести прямо серед матчу.

А в цей час:

У Макіївку Смілянського району Черкащини заїжджає автобус Сміла - Будо - Макіївка. Перед в'їздом біля знаку з назвою села висить табличка "Карантин! Вивозити птицю й худобу суворо заборонено!" Всі слова написані чорною фарбою, останнє - червоною. За кілька днів до цього на подвір'ї Миколи Омельченка дорізали хвору телицю. Аналізи на сибірку були позитивні.

- Там у їхньому дворі все перебрискали. Спочатку з пульвізаторів, а потім заїхала машина з цистерною. Казали, що геть і гній обеззаражували, - розповідає 65-річна Ганна Іванівна сусідці. - А тепер лікують усіх, хто торкався скотини і м'яса. Причепили ту табличку. Кажуть, на чотири місяці.

У селі за три дні провакцинували коней, корів, телят і кіз. Востаннє тут сибірка фіксували 55 років тому.

Віце-прем'єр 52-річний Сергій Тігіпко виходить із сесійної зали парламенту. 30 хв звітував перед депутатами під час години запитань до Кабінету міністрів. До того сидів в урядовій ложі. Лівою рукою дістав із рота жуйку, сховав її під стіл. У цей час правою рукою привітався з одним із депутатів.

- На даний момент із заявками на виплату компенсацій знецінених вкладів Ощадбанку звернулися два мільйони осіб. Із них один мільйон вже пройшли звірку, - сказав Тігіпко під час виступу. - Ніяких черг немає і не буде. Виплати відбуватимуться в усіх існуючих відділеннях Ощадбанку. Їх близько шести тисяч. Людина сама зможе вибирати, як їй зручніше отримати компенсацію. Це можна буде зробити в касі готівкою, або ж на пластикову карту, по якій також надаватимуть знижки в магазинах, аптеках.

70-річний Василь Касіяненко з Ометинців Немирівського району Вінницької області відмахується від рою бджіл за селом. Вони напали, коли йшов подивитися на свій город.

- Кусали мене в голову. Я відмахувався, доки не впав. Не пам'ятаю, як вони мене облишили. Тільки після цього я не міг ніяк встати. Що піднімусь, знов падаю. Тоді трохи полежав, відійшов, піднявся. Але знов упав, як тільки крок зробив. У голові гуде, руки-ноги не слухаються. Правдами і неправдами доповз до крайньої хати, - розповідатиме чоловік пізніше.

Односелець Олександр допоможе Василеві Касіяненку добратися до ліжка в хаті, дасть води.

- Як довели мене до ліжка, я і відключився. Спав чи марив, але краще трохи стало. Через годинку-другу вже сам піднявся. Чую, щось заважає на голові. Рукою махнув - повна жменя бджолиних жал. Сидів, витрушував. Напевне, штук 50 витягнув. До лікаря звертатися не став, бо бджолині укуси - то профілактичне щеплення.

Що робили минулого тижня в міліції

16 травня у селі Ярове Шаргородського району на Вінниччині водій Volkswagen та троє пасажирів побили даїшника. Він зупинив їх, бо їхали без номерних знаків. Інспектор знімав усе на камеру телефону. Коли пасажири це побачили, напали й вибили кілька зубів. До них підійшов другий міліціонер, почав стріляти в небо. Водій іномарки сів у машину й утік. Правоохоронці, які прибули на місце, заарештували пасажирів. За кілька годин знайшли й водія.

17 травня в Київському районному суді Сімферополя із табельного пістолета застрелився сержант міліції. Його знайшли мертвим у кімнаті відпочинку. Поряд на столі лежала передсмертна записка. В ній просив нікого не звинувачувати у своїй смерті. У сержанта залишилися дружина й дитина.

 

Кількість прокурорів планують скоротити вдвічі - до п'яти тисяч осіб, згідно з новою редакцією закону України "Про прокуратуру". Сформують нову структуру органів прокуратури, яка включатиме Генеральне відомство, регіональні та окружні.

Установити відеокамери в громадських місцях планує Міністерство внутрішніх справ. Завдяки цьому міліціонерів на вулицях міст поменшає. Передусім системами відеоспостереження обладнають центр столиці.

Угода про безвізовий режим із Туреччиною набуде чинності з 1 серпня. Україна підписала її торік у грудні.

Систему купівлі квитків у інтернеті впровадила Укрзалізниця. На офіційному сайті в розділі меню "Пасажирам" можна вибрати маршрут, дізнатися про наявність місць та оплатити проїзд.

 

"Я не знаю, чому міністра Табачника стало заносити в сторону загальних міркувань. Мені здається - перевантаження. Зараз почалися тести і треба думати, що міністр перевантажився на своїй роботі. Словом, я хочу за Табачника вибачитися перед нашими прекрасними жінками"

Микола АЗАРОВ, прем'єр-міністр, про висловлювання міністра освіти Дмитра Табачника, що в магістратурі й аспірантурі краще навчаються менш привабливі дівчата

"Кучма в день приймав сто рішень, з яких десять потрапляли в "яблучко". Ющенко в день приймав десять рішень, з яких два потрапляли в "яблучко". Янукович приймає одне рішення за день, і те не туди, куди треба"

Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, екс-посол у Республіці Білорусь, про те, чим відрізняються три останні українські президенти

 

41 732 000 000

гривень державних коштів пішло на підготовку до Євро-2012 з 2008-го по 2011 роки

 

 

- Федорович, а навіщо вас так посилено охороняли під час візиту в рідний Донецьк? Там же всі наші, всі місцеві.

- А раптом Люся прорвалася б?

Сьогодні в Україні світле майбутнє тільки для тих, у кого темне минуле.

Міністр культури Михайло Кулиняк заявив, що не має жодного стосунку до призначення своєї племінниці 23-річної Оксани Гайдук головним редактором журналу "Українська культура", після якого редакція звільнилася в повному складі.

- Це призначення - явна підстава, - каже Кулиняк. - Виходить, я даремно звільнив для Ксюші місце директора Національного музею.

 

Сейчас вы читаете новость «Систему купівлі квитків у інтернеті впровадила Укрзалізниця». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть