Ексклюзивы
четверг, 08 апреля 2010 18:16

"Педофіли влаштовуються на роботу у дитячі заклади"

 

Анатолій Чуприков, 73 роки, доктор медичних наук, завідувач кафедри дитячої, соціальної та судової психіатрії Київської медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика. Очолював комісію, яка робила судово-медичну експертизу серійного вбивці Анатолія Онопрієнка. Упродовж 1989-1996 років він убив 52 людини.


Це хвороба. Може бути як генетичною, так і набутою. Починається з того, що чоловік фантазує про стосунки з дітьми. Може навіть непомітно для себе розглядати дитину як сексуальний об"єкт. Якщо людина моральна, її загризе совість, вона відганятиме такі думки - на цьому й закінчиться.


Як виявити педофіла

Немає тестів, що показують, що людина - педофіл. Це можна визначити тільки за допомогою спеціального приладу. До статевого органу прикріплюють датчики, а в цей час на моніторі показують картинки - голу жінку, голого чоловіка, різного віку голих дітей, мерців, тіло якоїсь бабусі. Такий апарат не обманює: якщо людину щось збуджує, то датчик обов"язково визначить.

У Чехословаччині я був присутній на експертизі молодого чоловіка, який задушив бабцю. Ніхто не думав, що хлопець - некрофіл. Він був цілком нормальний, правильної орієнтації, але датчик зафіксував, що він збуджується від вигляду мертвого старечого тіла. По суті - зловили маніяка.

Апарат не обманює: якщо людину щось збуджує, то датчик обов"язково визначить

Як правило, некрофіли влаштовуються на роботу в морги, а педофіли - до дитячих закладів. Тому набирати працівників треба дуже обережно. Чоловіки мали би проходити експертизу на датчику.

У нас чомусь звикли розглядати всі випадки окремо. Але ж педофіли дуже мобільні. Часто вони мають машини і пересуваються по всій Україні в пошуках незахищених дітей.


Педофіли в Україні

Україна - справжній рай для педофілів, зокрема для іноземців.

Був випадок у моїй практиці - молодий чоловік, колишній лаборант, влаштувався у школу педагогом, щоб бути ближче до дітей. Почав псувати хлопчиків. Мати одного учня звернулася в міліцію. Педофіла засудили за хуліганські дії й заборонили йому педагогічну діяльність. Він вийшов із в"язниці і обманним шляхом влаштувався тренером, вивіз команду хлопців у Крим. Його знову засудили за хуліганські дії. Він повертається з тюрми, бере у тренера-алкоголіка документи і під чужим прізвищем збирає футбольну команду. Судді боялися: якщо запишуть йому відповідну статтю, то в тюрмі його "опустять". Це їх чомусь більше лякає, ніж те, що збоченець знову і знову знущається над дітьми.

Часто викрадають своїх жертв із дитбудинків для інвалідів, тримають у підвальних приміщеннях, а потім повертають

Часто педофіли викрадають своїх жертв із дитбудинків для інвалідів, тримають десь у підвальних приміщеннях, використовують їх, а потім повертають - слава Богу, хоч не вбивають. Був у мене випадок: хлопчик-олігофрен так і не зрозумів, що з ним трапилося. Йому було добре, бо дядя годував його цукерками досхочу.




Хімічна кастрація

Ненадійна і допомагає ненадовго. Чоловіку вводять спеціальні ліки, завдяки яким у нього зникає бажання займатися сексом. Ніщо не збуджує. Організм тимчасово призупиняє вироблення чоловічого гормона тестостерону. Але якщо пацієнту перестануть робити ці уколи, то максимум через три місяці він знову "у формі".


Хірургічна кастрація

У Чехії діє єдиний нормальний закон щодо педофілів - це хірургічна кастрація. Відбувши термін, засуджений ґвалтівник не може вийти на свободу, доки лікарі та суд не вирішать, що він безпечний для суспільства. Для цього йому призначають курс у психіатричній лікарні. Він може тривати і рік, і п"ять, навіть усе життя. Ув"язнений уникне цього, якщо добровільно погодиться на кастрацію. Після цього чоловік не збуджується, дивлячись порнофільм, на того, хто йому подобається. І суд спокійно випускає його на волю.

В Україні педофіли відсиджують термін і знову повертаються до свого. За ними не ведуть жодного нагляду. А якщо, наприклад, педофіл із Великої Британії їде до Німеччини, то він без нагляду й кроку не зробить.


Жінки-педофіли

В Україні, здається, жодної жінки за педофілію не посадили. Як правило, говорять про молодих учительок, які зав"язують стосунки зі старшокласниками. Але це інше. Для хлопця це - перший сексуальний досвід, і він пишається ним.


Як не стати педофілом

У багатьох чоловіків з"являються фантазії про сексуальні стосунки з дітьми. Так починається хвороба. Важливо не переступити цієї межі. Треба відмовитися від алкоголю, наркотиків, перегляду порно з дітьми.


Поради батькам

Як тільки ваша дитина усвідомила свою статеву приналежність - це може бути навіть у 2 роки - треба розказати, що ніхто не має права її роздягати, а торкатися тіла хтось інший може тільки в присутності мами.

Для 6-річної дитини часто вчитель, тренер є авторитетом. Вона думає: все, що робить вихователь, нормально, навіть коли знімає штани й торкається її статевого органа.

Важлива довіра в сім"ї. Тоді дитина одразу розкаже, що з нею трапилося. Головна проблема в тому, що жертва мовчить. Обов"язково треба навчити, щоб усе казала батькам, родичам. Також щоб ніколи не брала цукерок, іграшок, грошей у незнайомців.


Допомога дітям

Дитяча психіка травмується на все життя. Важливо, щоб допомогу надав психолог, іноді навіть психіатр. Якщо дитина не отримала належної допомоги, то наслідок цього проявиться згодом: дівчина житиме розпусно, часто змінюватиме партнерів, це може бути навіть неприродний секс.

Хлопчики переживають насильство ще важче. У дорослому житті вони почуватимуться неповноцінними, "опущеними". Дехто навіть може стати педофілом.



Священники радять

Церква кожен гріх розглядає як хворобу


Отець Олександр Білокур, 50 років. Храм святителя Феодосія Чернігівського в Києві, Українська православна церква Московського патріархату:


- Такий чоловік має насамперед попроситися до священика чи монаха на індивідуальну сповідь, розказати про свою схильність. Церква кожен гріх розглядає як хворобу. І якщо чоловік звернувся до церкви - це означає, що в нього є бажання звільнитися від цієї недуги.

Чи залишатися в родині, вирішувати хворому. Є гомо- і гетеропедофіли. Якщо чоловік схильний до гомо-, а в нього росте дочка, то, звичайно, може залишатися і молитися Богу. Якщо - син, то буде набагато важче, але чоловік може з Божою допомогою позбутися всіх брудних думок.

Найчастіше таке трапляється в неповних родинах

Отець Вітольд, 36 років. Костел ім. Пресвятого Серця Ісуса в Херсоні, Римо-католицька церква:

- Треба про це говорити з тими, кому довіряєте. Передусім порадитися зі священиком і психологом, сказати про свою схильність дружині. Тоді важко буде переступити межу, чоловіка мучитиме совість.

Я раджу пригадати дитинство. Шукати корінь цієї схильності там. Можливо, батьки неправильно сприймали сина або він не відчував любові від одного з них. Найчастіше таке трапляється в неповних родинах. Зараз взагалі з"явилося багато чоловіків, яким подобаються діти чи представники їхньої статі. Причина - у родині, бо дедалі більше людей не цінують сім"ї, легко йдуть на розлучення.



Цифри

40%

злочинів із педофілії скоюються в родинах, 20% - друзями сім"ї


2 млн

дітей у світі втягують у порнобізнес щороку, каже уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова. 75% такої продукції поширюється через інтернет


5,5 тис.

персональних сторінок педофілів видалила найбільша у світі соціальна мережа Facebook 2009 року


110 дітей

постраждали від педофілії торік в Україні, за офіційними даними Міністерства внутрішніх справ.(А 2008-го - ?) 2007 -го - 97, 2006-го - 68.



П"ять останніх спійманих педофілів


28 березня

Донецька міліція заарештувала чоловіка, який зґвалтував 6-річну. Вранці жінка заявила про зникнення доньки, яка пішла до магазину й не повернулася. Дівчинку знайшли у зруйнованому будинку колишнього гуртожитку. Хтось її зґвалтував і сильно побив. Свідок, 25-річний чоловік, розказав, що був на автобусній зупинці, коли почув дитячий плач. Пізніше з"ясували, що саме він і був ґвалтівником. Міліція знайшла ще одного свідка, який бачив, як той виходив із дівчинкою з будівлі гуртожитку. Чоловік був неодноразово судимий і останні сім років провів у в"язниці за нанесення тяжких тілесних ушкоджень і замах на вбивство.


17 березня

На Хмельниччині вітчим ґвалтував 13-річну пасербицю у присутності матері. Змушував дівчинку задовольняти його пристрасті, а її мати приєднувалася до оргій.


15 березня

Мати першокласниці київської школи N186 написала заяву в міліцію. Її донька Таня дивно поводилася перед дзеркалом - розглядала себе з усіх боків. Розповіла, що вчитель примушував її в підсобці знімати колготки та білизну.

- Вчитель зараз перебуває в СІЗО. Він не визнає своєї провини. Але на робочому столі його комп"ютера знайшли посилання на сайти з порнографією. Серед обраних документів була фотографія з голою школяркою з табелем у руках, - каже начальник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх Юрій Махер.


25 лютого

У Чернівцях затримали 60-річного чоловіка, який зізнався в розбещенні понад 20 неповнолітніх за останні два роки. Затриманий - батько трьох дітей, бізнесмен. Він знайомився на вулицях із хлопчиками 10-14 років, коли ті поверталися зі школи. Для цього вибирав безлюдні місця. Він не застосовував насильства до дітей, а переконував, що їм буде цікаво. Іноді давав невеликі суми грошей. Йому загрожує позбавлення волі до восьми років.

21 лютого

Міліція затримала бездомного насильника в Одесі. 35-річний Валерій мав форму залізничника, добре знав розклад і прізвища начальників поїздів. Представляючись провідником, що відстав від свого потягу, потрапляв у будь-який поїзд. У Сімферополі 15 лютого Валерій викрав 11-річного. За кілька днів із жертвою встиг побувати в кількох містах країни. Після того, як мати заявила про зникнення сина, працівники МВС затримали їх в Одесі. Хлопчика повернули матері. Йому потрібна психологічна реабілітація. Валерій зізнався, що мав стосунки із 16 дітьми в різних областях України.

Журнал "Країна" N15 від 9 квітня 2010 року

Сейчас вы читаете новость «"Педофіли влаштовуються на роботу у дитячі заклади"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть