Ексклюзивы
понедельник, 04 января 2010 14:48

"Малюєш на піску перед глядачами - наче народжуєш дитину"
7

Художниця-аніматор Ксенія Симонова, 24 роки, з Євпаторії у червні виграла шоу "Україна має талант". Її композицію піском на склі "Ти завжди поряд" про Другу світову війну в YouТube переглянули понад 10 млн разів.

Професійно пісочну графіку Ксенія почала використовувати в жовтні 2008-го. Тоді глянцевий журнал "Шоколад", який заснувала з чоловіком, закрився і взяту в кредит квартиру довелося повернути.

Трилітрова банка вулканічного піску, яким "малює" Симонова, коштує $1 тис. Він пластичний і не прилипає до скла, як морський чи річковий. Після кожного шоу художниця з матір"ю навколішки збирають по сцені пісок, що розсипається під час виступу.

"Малюєш на піску перед глядачами - наче народжуєш дитину" 

За перемогу Ксенія отримала 1 млн грн. Купила квартиру в Євпаторії, допомагає хворим дітям. А на початку 2010-го їде у світове турне показувати пісочні "вистави" - у Відні, Парижі, Берліні, Лондоні.

- Коли малюєш на піску перед глядачами - таке відчуття, наче народжуєш дитину, - каже художниця, яка має 2-річного сина.

 

ЩО ДАЛІ:

Після кількарічних гастролей Ксенія Симонова збирається відрити школу, де вчитиме малювання піском. А також відродить журнал.

 

 



Сусанна Джамалатдінова, 26 років, перемогла в пісенному конкурсі "Нова хвиля-2009" у латвійській Юрмалі.

Джамала виросла у кримськотатарській родині. З дитинства за наполяганням батька вивчала українську. В Юрмалі співала лемківську "Ой верше мій, верше" та History repeating. Останню почала басом, а закінчила високим сопрано. Діапазон голосу співачки - п"ять октав. Оперному виконавцеві достатньо володіти двома. Лікарі-фоніатори кажуть, що від голосу Джамали може тріскатися скло.

За перемогу в Юрмалі отримала $50 тис. Записує на них альбом.

"Від такого голосу тріскається скло" 

ЩО ДАЛІ:

Гастролюватиме країнами СНД. Стане популярною в інших країнах, оскільки її голос нагадує вокал легендарної перуанки Іми Сумак.



Воротар Максим Коваль у 16 років зіграв свої перші матчі у Прем"єр-лізі за запорізький "Металург". 29 листопада в поєдинку з чемпіоном країни київським "Динамо" не пропустив жодного м"яча, а на останній хвилині "взяв" пенальті від Артема Мілевського. Гра закінчилася нічиєю.

- Коли відбив пенальті - був найщасливішою людиною у світі, не рахуючи мого батька, - каже Максим.

"У Шеви стільки ж ніг, скільки у мене рук" 

Після матчу з "Динамо" у соціальній інтернет-мережі "Вконтакте" до нього в друзі попросилися 170 людей. Коваль усім відповів "так".

Коли Максима запитали, як йому гралося проти "Динамо" і, зокрема, проти Андрія Шевченка, він відповів:

- У Шеви, щоб забивати, стільки ж ніг, скільки в мене рук, щоб відбити удар.

Кажуть, що керівники "Динамо" пропонували "Металургу" обміняти воротаря на свого голкіпера Станіслава Богуша із $500 тис. на додачу. Однак отримали відмову.

Проте наймолодшим голкіпером чемпіонату України залишається Сергій Перхун. Він дебютував у вищій лізі 16 жовтня 1993-го. Тоді він був на дев"ять місяців молодший за Максима Коваля.

ЩО ДАЛІ:

Перейде до київського "Динамо" чи міцного європейського середняка. Боротиметься з Андрієм П"ятовим за позицію основного воротаря української збірної на Євро-2012.

 




Після перших днів помаранчевої революції 2004-го Сергій Тігіпко, 49 років, пішов і з посади керівника штабу Віктора Януковича, і з політики загалом. Іще цього року в березні обіцяв не повертатися в політику. Але передумав. Зараз - у п"ятірці найрейтинговіших кандидатів на посаду президента.

Тігіпко копіює імідж російського прем"єра Володимира Путіна - катається на танку й фотографується з оголеним накачаним торсом для обкладинок чоловічих журналів.

"Образ мачо - перспективний" 

- Образ мачо - перспективний, - каже заступник секретаря РНБО, політолог Дмитро Видрін, 60 років. - Тігіпко - єдиний в політеліті, хто за останні п"ять років не був серед тих, кого всі ненавидять, бо не був ані чиновником, ані політиком, а головне - депутатом.

 

ЩО ДАЛІ:

Після президентських виборів просуватиме свою політичну силу. Піде з нею на вибори до Верховної Ради. Боротиметься за посаду прем"єра. Буде одним із фаворитів виборів президента 2015 року.

 



Сюзан Бойл

 

На сцену конкурсу Britain"s Got Talent - відповідника нашого "Україна має талант" -  48-річна Сюзан Бойл вийшла у сірих панчохах і білих туфлях та заявила, що хоче прославитися. Із неї сміялася вся зала, члени журі супили брови й переглядалися, доки домогосподарка не заспівала I dreamed a dream із мюзиклу Les Miserables ."Можете повертатися у своє село з гордо піднятою головою. Ви отримали три "так" від суддів," - сказав їй один із них. А інший додав:

"Без музичної освіти неможливо так співати"

За наступні два тижні виступ Сюзан в інтернеті подивилися понад 80 млн разів.

 

ЩО ДАЛІ:

Сюзан Бойл незаміжня, має 10-річного кота. У листопаді на зустрічі з фанатами у Нью-Йорку розплакалася і почала смоктати великий палець - робить так щоразу, як нервує. Незвиклу до надмірної уваги Сюзан чекає не один нервовий зрив.

 




Герман ван Ромпей

Ці рядки про свою вже негусту чуприну написав колишній бельгійський прем"єр ван Ромпей, 62 роки. 19 листопада його обрали президентом ЄС.

На посаду претендували британський екс-прем"єр Тоні Блер і колишній президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга. Однак у Німеччині та Франції їх вважають проамериканськими. Кандидатура ван Ромпея з"явилася несподівано перед самим голосуванням. На батьківщині він зміг владнати конфлікт між двома бельгійськими регіонами - Валонією та Фландрією, у жителів якої час від часу виникає бажання відокремитися. За ван Ромпея проголосували всі 27 країн-членів Європейського Союзу.

  "Волосся на вітрі вітер звіває. Де твоє волосся?"

ЩО ДАЛІ:

Перебуватиме на посаді президента ЄС 2,5 роки. Потім повернеться у бельгійську політику. Або вийде на пенсію і писатиме книжки. Уже видав шість. Ван Ромпей складає хоку - вірші в японському стилі на три рядки. На переговорах із прем"єрами Іспанії q Угорщини в жовтні написав:

"Зливаючись по троє,

Штурмують хвилі порт.

Пристанок трьох."

 



Олексій Димовський

 

- Шановний Володимире Володимировичу, можливо, ви не знаєте, або вам не кажуть, як живемо ми, прості менти. З нами поводяться, як зі скотами. Мій начальник казав, що я - відморожений, - звернувся на початку листопада до російського прем"єра Володимира Путіна майор міліції з міста Новоросійськ Олексій Димовський, 32 роки. Ролик зі зверненням виклав у інтернеті й одразу став знаменитістю. Його негайно звільнили за "наклеп на працівників міліції".

"У такому стані йому хочеться рубати правду з плеча" 

- Він був дуже п"яним, коли знімав це, - пояснила згодом колишня дружина майора Ірина, 30 років. - Я його добре знаю: у такому стані йому хочеться рубати правду з плеча.

 

ЩО ДАЛІ:

Димовський планує заснувати й очолити політичну партію "Белая лента". Якщо не завадить звичка випивати, то на російській політичній арені його харизма почне конкурувати з Володимиром Жириновським.

Сейчас вы читаете новость «"Малюєш на піску перед глядачами - наче народжуєш дитину" ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть