Ексклюзивы
среда, 13 февраля 2013 15:51

Побилися священики різних конфесій

П'ятниця, 8 лютого, 15.31

– Хороший песик, іди собі, іди, – бурмоче до рудого собаки 47-річна Світлана Сипко, притискає до грудей бежеву сумку. На жінці приталене світле пальто, на шиї червоний шарф. Стоїть на перетині вулиць Мироненка і Тимірязєва в Полтаві. Невеличка дворняга заглядає в очі, шерсть у багнюці. Тричі оббігає довкола жінки, ще раз нюхає чоботи й відбігає.

Світлана переходить дорогу, на крик озирається.

– Пошла вон, сволочь, пошла! – кричить жінка, років 40 на вигляд.

Рукою тримається за литку, з якої стікає кров. Поруч верещить дівчина в чорній куртці. Рудий собака гарчить. Кидається на дівчину, хапає її за ліву ногу, кусає за руку. Дівчина відбивається сумкою.

– Мамочка, як болить, – плаче дівчина.

Собака за кілька метрів наздоганяє літню жінку, кидається їй на ноги, кусає.

Цього дня рудий вуличний пес покусає 35 полтавців. З сьомої до восьмої вечора до травмпункту звернуться 28 людей. Усі живуть у Київському районі міста. У суботу покусаним зроблять щеплення проти сказу. Вакцину завезуть із Харкова. У Полтаві її запасу не було. Наступні дні місто патрулюватимуть міліціонери, комунальники, працівники управління з надзвичайних ситуацій, ветеринари.

За чотири дні пес покусає 47 людей, з них 11 дітей. Спіймають його в неділю

А в цей час:

45-річний Олексій Придаток із хутора Степ Калинівського району Вінниччини викладає зі старого холодильника поцвілі листки капусти і присохлий рис, з якого дружина Оксана мала приготувати голубці.

– Три тижні тому мене покинула. Набридло їй жити серед поля, у нас всього лиш три сім'ї залишилося на все село. Ні до кого не заговориш, ні магазину, ні лікарні. Відколи ці сніги, то лише три дні тому дорогу прогорнули, – каже Олексій. – Ще й страшно Оксанка ревнувала. Заманювала до райцентру, до Козятина жити. Але в мене тут коні, корова та пара свиней. ­Восени маємо роботу на цукровому заводі. 18 тисяч отримав за сезон. Так жінка на ті гроші свої борги позакривала і меблі купила у свою квартиру в райцентр.

На столі лежать недоїдена тюлька та сало, стоять банки з хроном і консервованим перцем.

– Відколи жінка втекла від мене, практично нічого не готую. Того й каструлі всі блищать. Сьогодні розморожу холодильник, бо стільки льоду намерзло на курячому філе і пельменях. Треба хазяйку. Будь-кого прийму за дружину. Аби погодилася жити в цій глушині.

52-річний Дмитро Шевченко з Черкас телефонує рідній сестрі за батьком 42-річній Галині Коваленко. Шукав її 15 років. Знайшов у місті Бориспіль під Києвом через соцмережу "Одно­классники".

– Доброго дня. Я телефоную з Черкас. Моє прізвище Шевченко. Скажіть, ваше дівоче було таке саме? – запитує Дмитро Михайлович.

– Так, – відповідає жінка.

– Я тебе довго шукав. Бо ти моя рідна сестра і в нас з тобою один батько. У кінці 1990-х він мені розповів, що в нього є дочка від першого шлюбу. Якщо я маю бажання, то щоб розшукав. Сказав приблизно, де жили. Я зареєструвався в "Одноклассниках". Хлопці й дівчата ігнорували моє прохання піти на потрібну вулицю. ­Потім вийшов на одного чоловіка, де він писав, що може поїхати туди. Але виявилося, там уже давно живуть інші люди, – розповідає.

– У мене сьогодні весь день було дивне відчуття, – відказує Галина Михайлівна. – Рада, що ти мене знайшов, бо все життя мріяла про брата чи сестру.

Активіст партії "Свобода" 25-річний Євген Карась готує вдома в Києві спагеті. Промиває холодною водою, потім мастить маслом.

– Зазвичай обід готує мама, але сьогодні не було чого їсти. Прибіг голодний, як вовк. Тому купив те, що найшвидше вариться, – пояснює.

Євген до обіду нічого не їв, бо був на засіданні в Київраді. Воно тривало з 10.00 до 14.00. ­Тамтешні охоронці звинуватили його в тому, що хотів пронести кухонного ножа з дерев'яною ручкою в залу засідань.

– Насправді це я сам їм його віддав у руки, коли проходив через металодетектор. ­Напередодні не ночував удома, стеріг Гостинний двір. ­Ножем краяв їжу, – пояснює.

Депутати Київради звернулись до міліції, й після засідання під дверима фойє на Карася чекали четверо правоохоронців. Повезли в Шевченківський райвідділ, що розташований за кількасот метрів.

– Міліціонери розуміли, що це – спекуляції політиків, тому зібрали пояснення в мене, свідків та й відпустили, – каже Євген.

Що робили в прокуратурі, судах і міліції

7 лютого зі столичної спеціалізованої школи №94 "Еллада" звільнили завідувачку біб­ліотеки, за рішенням Печерської районної прокуратури. Жінка не мала права працювати в освітніх закладах, бо раніше була засуджена за незаконний обіг наркотиків. У цій школі вона з 2011-го. Ув'язнення на чотири роки з випробувальним терміном на два отримала торік.

6 лютого Апеляційний суд Харкова не задовольнив позов громадянки Росії, яку засудили за торгівлю людьми. У жовтні 2010-го вона запропонувала безробітним харків'янам, двом молодим жінкам і чоловіку, надавати платні сексуальні послуги в Росії. Ті погодилися. 70% заробітку віддавали сутенеру. Жінка має відсидіти шість років. Також суд конфіскував її майно.

6 лютого в місті Болград на Одещині в одну з квартир за викликом 27-річної жінки прибули міліціонери. Вона скаржилася, що її матір побив родич. Побачивши право­охоронців, чоловік викинув стілець у вікно й уламком скла спробував перерізати шийну артерію. Міліціонер вистрелив у ­нього з травматичного пістолета. Чоловіка затримали й відвезли до психіатричного відділення райлікарні.

 

Слідство віддали хлопчикам

За нинішньої влади злочинність зростає щороку. 2011-го рецидивісти скоїли на 52% більше злочинів. Дані за 2012-й аналізувати не можемо, бо з листопада – інша система обліку. Таким чином влада сховала кінці у воду.

Усе це через криміналізацію правоохоронних органів. Уже з'явилися начальники обласних управлінь міліції із судимостями. Вирішує, чи притягувати до відповідальності злочинця, не начальник міліції, а "смотрящий". У Києві такий займає посаду заступника одного з міністрів. До нього щодня черга, бо він у столиці – головний. Без його дозволу не порушать жодної кримінальної справи.

"Реформа" Портнова і Лавриновича – це знущання над правоохоронними органами. За час після ухвалення КПК кожен четвертий-п'ятий слідчий подав заяву на звільнення. 80% нових мають досвід до трьох років. Віддали слідство хлопчикам і хочуть, щоб розкриття злочинів було високе.

Юрій КАРМАЗІН, колишній народний депутат, автор Кримінального кодексу України

 

Хорошковський образився на владу

Валерій Хорошковський, скоріше, передав канал "Інтер" у користування Дмитрові Фірташу, а не продав. В останнього немає $2,5 млрд, за які нібито було продано активи. Це – астрономічна сума.

Думаю, є два варіанти: або цієї оборудки взагалі не було, і Фірташ просто стає на чолі медіа-групи. Або ж "Інтер" йому віддали за генеральною довіреністю. У такому випадку реальними власниками каналу стануть люди, у яких $2,5 млрд є. У будь-якому випадку – це формальна передача активів.

Щодо самого Хорошковського, то це ще далеко не кінець історії. Він ображений на владу і прагнутиме заявити про себе. Зокрема, може скористатися своїми зв'язками у Російській Федерації. Як варіант, шукатиме можливості підтримки великим тамтешнім бізнесом когось із кандидатів у президенти, що опонуватиме Януковичу.

Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ, політтехнолог

 

Зробити прозорішою роботу державних органів, що контро­люють діяльність бізнесу, просить українську владу Євро­пейський банк реконструкції та розвитку. Якщо в країні не настануть зміни, банк не зможе підтримувати темпи інвестицій у понад мільярд доларів щорічно, які зберігалися в останні роки. Один з інвесторів поскаржився, що торік його компанію перевіряли 400 разів, каже директор банку Сума Чакрабарті.

У селі Чернятин Жмеринського району Вінниччини побилися священики різних конфесій. Батюшка з Української православної церкви Московського патріархату накинувся на колегу з Київського патріархату, коли побачив, що той освячує хати не у своїй парафії. Бійку припинили ­віряни.

Окружний адмінсуд Києва відмовив у позові Києво-Могилянській академії до Міністерства освіти. "Могилянка" хотіла відвоювати право на "перехресний вступ" – коли, закінчивши бакалаврат однієї спеціальності, студент може вступити на магістратуру іншої. Заборону на це Міністерство видало торік.

Після відвідин прем'єр-міністром Миколою Азаровим супермаркету в Печерському районі столиці, закрили секс-шоп "Шпілі-вілі". Він розташовувався по-сусідству. На заклад урядовцю поскаржилися місцеві жителі. Азаров розпорядився, щоб київська влада негайно відреагувала. Вночі господар вивіз товар, а наступного дня кіоск прибрали.

 

11 гривень надбавки до пенсії повернула харків'янка 65-річна Анна Скебенко прем'єр-­міністру Миколі Азарову. Гроші з листом передала нардепу-"бютівцю" Арсену Авакову та попросила зачитати його на сесії Верховної Ради

55 депутатів-"кнопкодавів", які порушували принцип особистого голосування у парламенті нинішнього скликання нарахували учасники громадського руху "Чесно". Усі 55 представляють фракцію Партії регіонів

 

"Європейська дипломатія щодо України стала пряма, як двері. Нам прямим текстом кажуть: випустіть Тимошенко, знайдіть інший варіант – і ви будете в Євросоюзі. Не одразу, але будете. А ми у відповідь поводимо себе, як монтер Мєчніков: спочатку асоціація, безвізовий режим, а потім – ми подумаємо", –

Віктор Балога, народний депутат

 

 

Микола Азаров: "У Радянському Союзі не було сексу, а в Україні не буде секс-шопів".

– Чому депутати більшості не хочуть запровадти сенсорну кнопку?

– Та хто ж із них захоче залишати відбитки пальців?

Учень запитав мудреця:

– Чи довго чекати ­покра-

­­щення?

– Якщо чекати, то

довго.

 

Сейчас вы читаете новость «Побилися священики різних конфесій». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть