Ексклюзивы
четверг, 03 марта 2011 13:23

Нові водійські посвідчення міжнародного зразка видаватимуть на 50 років

 

1 березня, вівторок, 10.50

23-річний художник Олександр Володарський виходить із будинку №77 по вул. Саксаганського у столиці. Сідає до машини адвоката. Їдуть у виправну колонію в селищі Коцюбинське біля Києва. Кілька разів дзонить мобільний, Олександр не відповідає.

- Зранку зібрав теплі речі, узяв зарядку до телефону, - розказує він. - Режим у колонії послаблений, навіть пускають гуляти селищем. Але перших два тижні відсиджу в "карантині".

2 листопада 2009 року Олександр разом зі знайомою зімітував біля Верховної Ради статевий акт. Були без одягу. Протестували проти діяльності Національної комісії з питань моралі. Півроку тому Олександра засудили на рік обмеження волі. Він уже відсидів півтора місяця в ізоляторі. Дівчину не затримували.

В цей час:

У прокуратурі міста Жашків на Черкащині стоять люди в траурному одязі. Жінки плачуть. У фойє будівлі по вул. Чапаєва, 8, повісили перев'язаний чорною стрічкою портрет прокурора Олега Осипенка, 39 років. 27 лютого вночі він згорів у службовому авто Daewoo Lanos. Це сталося біля гаража прокуратури.

За кілька годин Осипенка ховають на міському кладовищі. Покійний мав хворе серце, розповідають друзі. У машині він прикурив сигарету, а потім втратив свідомість. Від цигарки загорівся салон.

Прокурор працював чесно, кажуть на місцевому ринку. Хабарів не брав, не мав власної машини і жив у батьківському домі.

Спікер Верховної Ради 54-річний Володимир Литвин вибачається перед депутатами у залі засідань. Він переплутав дату дня народження двох нардепів. 50 хв. тому, на початку зібрання, Литвин привітав "регіонала" Олександра Лєщинського та "бютівця" Анатолія Семиногу.

- Повинен дещо уточнити, - говорить спікер. - Я так погарячкував і поспішив, що оголосив сьогодні вітання колегам Лєщинському і Семинозі. Мабуть, щоб вони готувалися до дня народження. Бо в них він буде завтра. Просив би колег із розумінням поставитися до моєї гарячковості.

Обидва нардепи народилися 2 березня.

Із десяток машин із журналістами стоять біля "хрущовки" по вул. Олімпійській у місті Бровари поблизу столиці. Приїжджають репортери з журналу Times, із московських газет. На вулиці мороз - журналісти ходять за гарячою кавою і чаєм у сусіднє кафе.

Усі чекають, коли з квартири вийде 38-річна Галина Колотницька, колишня медсестра лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Вона живе на першому поверсі разом із 19-річною донькою Тетяною.

За годину Галина виходить на вулицю.

- Я вам нічого не говоритиму, - відмахується, сідаючи в таксі. - Досить, що сказали, ніби я коханка Каддафі й прилетіла в аеропорт п'яна.

27 лютого Галина повернулася із Лівії. Із пресою не спілкується. Коли на вулиці темніє, зашторює вікна.

Львів'янин Андрій Мочурад, 25 років, із молодіжного об'єднання "Граніт" клеїть у себе в квартирі квіти з кольорового паперу. Понесе їх на акцію "Проти 8 Березня", яка розпочнеться за 4 год. біля  пам'ятника Данилу Галицькому.

- Зробили з друзями більше двох тисяч квіток, - розповідає. - Роздамо їх дівчатам. Маємо плакати і намальовані на ватмані карикатури. Хочемо сказати: жінок треба вітати частіше, аніж раз на рік. І вже точно - не 8 березня. Жодна країна, окрім колишнього СРСР, цього дня не святкує. Справжнім міжнародним жіночим святом є перша неділя травня - День матері. Його відзначають 50 країн.

У лікарні міста Умань на Черкащині медики оглядають громадянина Франції 63-річного Яна Робіна Веллера. Його привезли до лікарні о сьомій ранку. Яна побачила на перехресті вул. Тищика й Леніна місцева жителька. Вона викликала "швидку". Тієї ночі в Умані вночі було до - 15?С. Лікарі впевнені: француз лежав на вулиці кілька годин, бо сильно обморозив пальці ніг. Грошей при собі не мав, був одягнений у легкий одяг і взуття. Чому опинився в Умані, невідомо.

 

Що робили в міліції минулого тижня

22 лютого працівники СБУ й прокуратури затримали в Криму п'ятьох міліціонерів. Вони підкидали людям наркотики, а потім вимагали хабарі, аби закрити порушені справи.

22 лютого в столиці затримали начальника територіального відділу міліції Солом'янського району 31-річного Назара Фесуна. Він зізнався в замовленні нападу на заступника губернатора Київської області 37-річного Юрія Чижмаря. 16 лютого невідомий плеснув посадовцю в обличчя кислотою. Капітан міліції замовив злочин через жінку, яку приревнував до Чижмаря.

23 лютого родичі й батьки підозрюваних в організації вибухів у місті Макіївці Донецької області заявили: їхніх дітей катують.

- Онука етапували в Донецьк із перебитими й перебинтованими руками, - каже Микола Петрович, дід затриманого 22-річного Антона Волошина.

24 лютого в Луганській області затримали інспектора ДАІ за хабарництво та присвоєнні 35 тис. грн. Гроші вимагав у водіїв як штрафи за порушення правил дорожнього руху.

1 березня Генпрокуратура порушила кримінальні справи щодо трьох керівників Дніпропетровського державного університету МВС: ректора, проректора і декана одного з факультетів вузу в Кривому Розі за підробку службових документів. Вони надавали неправдиві дані про кількість і фах викладачів. На факультет приписали 18 науковців, що там не працювали.

Нові водійські посвідчення міжнародного зразка видаватимуть на 50 років. Старі посвідчення дійсні на території України. Їх обмінювати необов'язково.

У столиці штрафуватимуть за бурульки на дахах будинків від 360 до 1700 грн.

В Одесі вперше за 30 років замерзло узбережжя Чорного моря.

У центр Львова в межах пл. Міцкевича - просп. Свободи - пл. Торгова - вул. Валова - вул. Підвальна - вул. Галицька можна буде заїжджати лише за перепустками. Видаватиме їх Галицька райрада тільки мешканцям цієї частини міста.

"Ми недавно передали Києву 300 тонн гречки. Це допомога нашого регіону голодаючому Києву. Нам гречки вистачить до наступного врожаю"

Михайло ДОБКІН, голова Харківської обласної адміністрації

"Кожен чоловік, який ходить у магазин з авоською - себе не поважає. Мій принцип: чоловік з авоською в магазин ходити не повинен. Коли дружина була вагітна, я не ходив у магазин. Вона ходила, із задоволенням, усе вирішувала сама. Дружина вважає це за честь. Вона мати родини, а мати родини має вирішувати всі питання самостійно"

Йосип ВІНСЬКИЙ, колишній міністр транспорту, про те, що чоловіки мають себе поважати

 

1 033 795

гривень витратить Нацбанк України на ремонт власної вентиляційної системи.

450

грамів наркотичної речовини винюхав Ніко - собака митників - у рейсовому автобусі Мінськ - Рівне. Пасажир ховав наркотик у рукаві куртки.

Анекдоти

- Куме, а навіщо Янукович співав учора на зустрічі з народом?

- Це був майстер-клас для Черновецького.

Німкеня вийшла заміж за українця і переїхала до нього. За якийсь час каже, що їй тут не подобається, бо до жінки ставляться, як у Німеччині до коня.

- Як це? - питає чоловік.

- А так. У нас щороку святкують день коня. Господарі оголошують їм вихідний. Вбирають у святкову збрую, заквітчують гриви і хвости, годують найсмачнішим вівсом. Потім ведуть коней на майдан, де виголошують їм промови, співають і танцюють, п'ють за їхнє здоров'я.

 

Сейчас вы читаете новость «Нові водійські посвідчення міжнародного зразка видаватимуть на 50 років». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть