вторник, 06 марта 2012 13:48

Народилася перша в області трійня цього року

 

П'ятниця, 2 березня, 14.45

Породілля 31-річна Оксана Галайчук із райцентру Костопіль на Рівненщині йде коридором післяпологового відділення в обласному перинатальному центрі. Прямує до палати інтенсивної терапії, щоб уперше побачити своїх немовлят. 1 березня вона народила трійню й потім ще кілька годин після операції перебувала під наркозом.

Двоє хлопчиків і дівчинка лежать на реанімаційному столі з підігрівом.

- Донечка ваша дуже жвава, зараз не хоче спати. Розплющує очі й причмокує губками - мабуть, хоче їсти, - каже медсестра.

- Я й не знаю, чи мені на трьох молока вистачить, - міркує Оксана. - Двоє синів до грудей прикладеш, а донька голодна буде? Так не хотілося би суміші давати. Там одна хімія.

У цей момент у породілля дзвонить мобільний.

- Я вже встаю з ліжка. Нічого, шов не розійдеться, - заспокоює чоловіка. - Лікарка каже, що скоро зможу діток у палату до себе забрати. Подумай, як їх назвемо.

В Оксани й Володимира Галайчуків народилася перша в області трійня цього року. Подружжя очікує, що міська влада Костополя подарує їм квартиру. Нині вони житло винаймають.

А в цей час:

Ольга Лакиза, 44 роки, із села Ковалівка Полтавської області дістає з поштової скриньки листівку. В ній сільський голова 39-річний Юрій Бублик просить підтримати його на акції протесту 3 березня о 13.00 біля пам'ятника Шевченка в Полтаві. Голова збирає людей в центрі села. До Полтави везтимуть автобусами.

- Поїхала б, так на роботу треба йти, - говорить Ольга доньці Анні, заходить у хату. - Треба нашій бабусі сказати, хай їде. Мій директор уже раз їздив, там чоловік 100 наших ковалівчан зібралися, захищають Бублика. Кажуть, не винний.

22 лютого Юрієві Бублику дали три роки умовно за підробку документів на землю, ніби він завдав збитки державі на 31 тис. грн. На голову тисне влада, щоб не пустити на вибори до Верховної Ради, кажуть у селі. Бо він підтримує всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Росіянин 56-річний Олексій Бубнов виходить із центрального бювету в місті Трускавець на Львівщині.

- Гадость. Что это так воняет? - затискає ніс пальцями. У повітрі смердить зіпсованою квашеною капустою. Позаду огрядний чоловік років 60 штовхає його рукою в плече. Показує на двох коней, які жують солому. Ними катають центром туристів.

- То весь сморід іде від них. Понакладали купи скрізь. А ще курортом називають.

- Пане, як думаєте, скільки тих коней має бути, щоб так центр засмердіти? - перебиває його жінка в червоному пуховику. Торгує сушеними грибами на площі. - Моя дочка в мерії працює. Каже, то всьо каналізація. Недавно підключили до неї 12-поверховий готельний комплекс "Лісова Пісня". Він на самій вищій точці міста, а ми тут внизу. От труби і не справляються. Ще трошки, будемо в тому всьому плавати.

У Коломиї на Івано-Франківщині в парку ім. Трельовського Олексій Гуцуляк, 35 років, в самих плавках лягає животом на сніг. Поряд стоїть лікар "швидкої". Володимир Довганюк, приятель Олексія, закидає його снігом, залишаючи відкритою лише голову.

- Олексій встановлює рекорд з довготривалого перебування під снігом у категорії "Людина – унікальні можливості", - пояснює Володимир Довганюк перехожим, які прийшли подивитися.

Поряд із секундоміром стоїть представник Книги рекордів України. За 34 хв. 4 с Олексій піднімається з кучугури. Йому міряють тиск і перевіряють серцебиття.

- Усе в нормі, - каже лікар.

В Олексія Гуцуляка трохи затерпли м'язи рук і спини.

- Холодним загартуванням займаюся 10 років. Наступної зими хочу подолати світовий рекорд перебування під снігом без одягу - 45 хвилин. Але повторювати мій рекорд не раджу. Потрібен контроль спеціалістів, бо для організму це - стрес.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Групу крадіїв людських органів на Миколаївщині схопили на гарячому - під час завантаження товару в авто. Матеріал для трансплантації вони брали в небіжчиків із бідних сімей. Злодіям загрожує до семи років в'язниці, повідомляє російське інформагентство "РИА Новости".

"У часу закінчились цигарки" - так називається виставка робіт народженого в Харкові фотографа Бориса Михайлова, що відкрилася в Берліні. Демонструють найзнаковіші роботи майстра з 1960-х до сьогодні. Зокрема серії світлин "Подвійне позиціонування" - з вип'ячуванням деталей за допомогою технічних засобів та "Червону серію" 1970-х - люди з радянською символікою або червоним кольором у кадрі, пише французький сайт La Lettre de la Photographie.

"Жорсткі зауваження європейських посадовців щодо статусу Юлії Тимошенко, її номінування на Нобелівську премію миру в разом із Біллом Клінтоном і Гельмутом Колем, дає їй офіційний статус обличчя демократії та політв'язня. Схоже, Україна показує повне нерозуміння того, що означає бути частиною Євросоюзу", - пише американський журнал Forbes.

 

Тарифи на холодну воду підвищили для населення України. У середньому на 7,8%. Так вирішила в лютому Національна комісія державного регулювання у сфері комунальних послуг. Кубометр коштував 4,24 грн, від 1 березня - 4,57.

Завідувачку дитячого садка у місті Старий Крим у Кіровському районі півострова покарають за окроплення водою дітей-мусульман на православне свято Хрещення Господнього. Про це заявила місцева прокуратура. Дітей окропив під час тихої години священик у супроводі керівника закладу. 17 із 28 дітей є кримськими татарами, їхні батьки сповідують іслам.

2012 року Укрзалізниця щоквартально підвищуватиме тарифи на перевезення пасажирів у купейних вагонах. На скільки - не зазначає. Проїзд у плацкарті, спальних вагонах і приміських потягах не подорожчає.

Найбруднішим містом в Україні є Маріуполь на Донбасі. На другому місці - Ужгород, на третьому - Горлівка в Донецькій області. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія. Найчистішими визнали Чернігів та Івано-Франківськ.

 

"Путін - не справжній політик. Його поставив Єльцин, і він не знає, куди вести державу. Вам із Януковичем більше пощастило - він справжній бандит, який переміг серед бандитів"

Кшиштоф Зануссі, польський кінорежисер, про президента Віктора Януковича

 

50 000 000 000 гривень

бюджетних коштів були виведені в тіньовий обіг протягом 2011 року. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Черних.

 

 

Російська служба безпеки затримала в Москві українця - за підготовку замаху на президента України Віктора Януковича. Злочинець зварив одразу восьмеро яєць, не залишаючи жертві жодних шансів.

Пограбовано квартиру депутата Верховної Ради. За словами парламентарія, у нього особисто нічого не зникло. А ось у його тестя й дочки було вкрадено на 3 мільйона доларів.

 

Сейчас вы читаете новость «Народилася перша в області трійня цього року». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть