Ексклюзивы
среда, 28 марта 2012 16:42

На Байковому кладовищі поховали Атену Пашко

 

П'ятниця, 23 березня, 14.48

На Байковому кладовищі в Києві ховають 80-річну поетесу й громадського діяча Атену Пашко, вдову голови Народного руху В'ячеслава Чорновола. Вона померла 20 березня. Нардеп-"бютівець" Олена Бондаренко, 56 років, з колегами по фракції 77-річним Михайлом Косівим та Юрієм Гнаткевичем, 71 рік, ставлять на могилу вінок із білих троянд. На темно-червоній стрічці напис "Пані Атені від Юлії Тимошенко й партії "Батьківщина".

- На їхньому місці я не ставив би букет від Юлії Тимошенко, адже вона великою мірою спричинила розпад Народного руху, - каже нардеп-"нунсівець" Ярослав Кендзьор, 70 років. Кладе оберемок жовтих троянд. Їх Атена Василівна любила найбільше.

Букетів і вінків на могилі не менш як дві сотні.

Сестра В'ячеслава Максимовича 64-річна Валентина прийшла на похорон із племінником нардепом Тарасом Чорноволом, 47 років.

- Після смерті В'ячеслава вона присвятила себе вшануванню його пам'яті. Навіть у останні дні життя працювала над зібранням його праць. Встигла видати сім томів, - каже Валентина Максимівна.

Поминальний обід влаштували в урядовій їдальні. Розраховували на 100 осіб, прийшло вдвічі більше

А в цей час:

35-річний Олег Васильков із Черкас заїжджає на автомобільну заправку Shell джипом золотистого кольору. Вставляє пістолет у бензобак і йде платити за 35 л бензину марки V-Power. Касир, чорнява жінка років 30, видає чек.

- У нас акція. Всі, хто заправить машину на 25 літрів, автоматично беруть участь. Надаємо скретч-карту. А якщо на цей бензин, то аж дві. На обох зітріть захисну смужку, - пропонує вона.

Олег Васильков шукає в кишені шкіряної куртки монету. Дістає 5 коп. і стирає смугу. На першій написано "Чай 200 мл, код 07809".

- Ого! Оце подарунок, - сміється чоловік і витирає другу скретч-карту з іронічним виразом. Раптом робить великі очі. - "Пилосос Philips, код 16832". Нічого собі!

Олегу виносять упаковку з виграним товаром. Він кидає його на заднє сидіння й рушає.

На вул. Дудаєва в Івано-Франківську вишикувалися п'ять фір, одна "Таврія" і три велосипеди. На крайній фірі сидить 17-річний Михайло Зелінський. Він із кобилами Ракелею та Зіркою приїхав із приміського села Крихівці. На возі червоний плакат "Екстрім-раллі "європейськими" дорогами міста".

- Ну, мої хороші, не підведіть. Покажіть городським, що можете, - тихо розмовляє з конями.

Оголошують старт. Михайло Зелінський б'є батогом і виривається уперед. Перший приходить до фінішу. Каже, хоч і 500 метрів, а їхати важко, бо навіть у селі вже нема таких доріг.

Перегони вперше відбулися на вулиці, яку водії жартома називають "проспектом Анушкевичуса" - міського голови, який шість років обіцяє відремонтувати її.

Раїса Петришина, 48 років, на базарі в центрі містечка Зарічне на Рівненщині кладе в поліетиленовий пакет масло "Деревенское" і маргарин "Подсолнечный" виробництва Пінського молокозаводу.

- А ковбаска "Дедушкин гостинец" є? - питає продавця. - Мені би палочку, в чоловіка скоро день народження.

- Є, ще в лютому привезла. Не переживайте, то копчена ковбаса, - виймає з-під прилавка запаковану у вакуумний пакет палку ковбаси. - Три місяці можна зберігати. На тих вихідних у Пінськ знов їду. Може, за пазухою і провезу пару штук, бо люди до Пасхи м'яса хорошого хочуть.

Зарічне за 10 км від кордону з Білоруссю. Торговці їздять туди за продуктами та будівельними матеріалами. Через заборону українським урядом ввезення з 1 березня з Білорусі м'ясних і молочних продуктів, продавці розпродують старі запаси та нелегально доставляють нові.

Що робили минулого тижня в міліції

19 березня чотирьох харківських міліціонерів засудили за приховування злочину. Дев'ять років тому вони, щоб не розслідувати вбивство чоловіка, відрізали йому голову і викинули її в болото. Кримінальну справу не порушили, бо написали, що на постраждалого напали дикі звірі. Однак прокуратура виявила неточності. Фахівці ексгумували тіло загиблого і виявили в його ребрах кулю.

19 березня в Миколаєві працівники патрульно-постової служби біля будинку на вул. Чигрина 242-А затримали й побили чоловіка. Потім забрали у відділок складати протокол. Свідок пригоди на таксі поїхав за міліцейською машиною. У відділку написав на даїшників заяву.

 

Українська делегація під час візиту президента Віктора Януковича до Москви минулого тижня зупинилася в одному з найдорожчих готелів - "Україна". Чиновники орендували близько 10 номерів на одному поверсі. Найдешевший у цьому готелі коштує майже $600 доларів, "президентський" - понад $13 тис.

Нардепам підвищили видатки на утримання помічників-консультантів. Тепер протягом року вони можуть витратити по 240 тис. грн, торік було 216 тис. Це передбачено кошторисом Верховної Ради, який підтримали минулого вівторка.

Прохідний бал для вступу до вищих навчальних закладів із профільних предметів цього року підняли зі 124 до 140. А в деяких вузах, зокрема у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, у Київському національному економічному університеті, в Національному університеті "Київська юридична академія ім. Ярослава Мудрого" - до 160.

 

"Медицина - це та галузь, що повинна йти попереду, як дим від паровоза"

Віктор ЯНУКОВИЧ, президент України, обіцяючи цьогоріч підвищити зарплату хірургам вищої категорії

 

40 226 000

гривень витратили торік із державного бюджету на чартерні перельоти президента, прем'єра та спікера

 

 

- Чув, Конституційний суд дозволив депутатам займатися бізнесом?

- Тепер Верховная Рада - найкрутіший офіс у Києві.

Єдине питання, яке в нас не можна вирішити за хабар, - це подолати корупцію.

- Ти віриш обіцянці Януковича надати російській мові статусу державної?

- Ну, має ж після "регіоналів" у країні залишитися хоч щось державне.

 

Сейчас вы читаете новость «На Байковому кладовищі поховали Атену Пашко». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 1
Голосование Как вы обустраиваете быт в условиях отключения электроэнергии
  • Приобрели дополнительное оборудование для жилья для энергонезависимости
  • Подбираем оборудование и готовимся к покупке
  • Нет средств на такое, эти приборы слишком дорогие
  • Есть фонари и павербанки для зарядки гаджетов, нас это устраивает
  • Уверены, что неудобства временные и вскоре правительство решит проблему нехватки электроэнергии.
  • Наше жилище со светом, потому что мы на одной линии с объектом критической инфраструктуры
  • Ваш вариант
Просмотреть