Ексклюзивы
четверг, 31 марта 2011 14:08

Краще б на гривнях Порошенка малювали

 

- Дайте штучку Marlboro льогкоє, - хлопчик у шкільному піджаку простягає 2 гривні 74-річній Зінаїді Поповій. Вона торгує сигаретами біля столичного стереокінотеатру "Орбіта". Це навпроти Бессарабського ринку.

- У тебе паспорт є?

- Да. Але в школі забув.

- Я тобі, такому худенькому, не дам. Іди, кашку кушай.

Школяр відходить.

За 5 хвилин Зінаїда Попова продає блок Vogue жінці, яка вийшла з двома пакетами з торговельного центру "Арена Сіті". Вона - постійна клієнтка.

- Це вам подарунок від П'єра Кардена, - говорить Зінаїда ПО-БАТЬКОВІ. - Місяць тому повз мене француз проходив. Кажу: "Передавайте "жевузьєм" П'єру Кардену! Я його обожнюю. Він теж із села, маленького зросту, а мав коханку Мірей Матьє". Француз спитав перекладачку, хто я. Та пояснила, що продаю сигарети, щоб мати гроші на ліки. Позавчора той француз підходить, дарує пару блоків Воґа й каже: "Вам привіт від П'єра!"

З пакета на асфальті Зінаїда Попова дістає ще один блок. Попередження про шкідливість куріння надруковано на ньому французькою. Розглядає 100-гривневу купюру перед тим як сховати в нагрудний гаманець.

- Краще б на грошах Порошенка малювали. А то Тарас Шевченко все життя прожив у злиднях, а його на гроші помістили. Отак і ми живемо.

Кінотеатр "Орбіта" реконструюють. Стіни в риштуванні, воно завішане величезною рекламою мультфільму "Ріо". З малюнка на сірий Хрещатик дивляться мавпи й папуги. На їхні яскраві писки накрапає дощ із мокрим снігом. У таку погоду Зінаїда ПО-БАТЬКОВІ торгує сама. Зазвичай стоять ще кілька жінок із довколишніх сіл. Продають петрушку, горох, квашену капусту.

Біля "Орбіти" Зінаїда Попова підробляє 15 років.

- Маю хворі нирки. Щомісяця на ліки йде 1250 гривень. Пенсія - тисяча, посилаю її доньці у Вінницю, бо безробітна. А собі на покушать і ліки заробляю.

Мене чотири рази до суду притягали, але судді порядні теж є, не ображали. Завжди маю при собі діагноз, чек, скільки коштують мої ліки і справку про розмір пенсії.

Сейчас вы читаете новость «Краще б на гривнях Порошенка малювали». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть