середа, 09 лютого 2011 12:39

ФІФА і УЄФА дали ФФУ двотижневий "бонус"

ФІФА і УЄФА дали ФФУ двотижневий "бонус"

ФІФА і УЄФА відводять Федерації футболу України два тижні для остаточного вирішення всіх організаційно-правових непорозумінь з деякими своїми колективними членами в контексті виконання ними вимоги, яка містилася в листі генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке від 24 січня 2011 року. Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

Національна асоціація інформувала ФІФА про те, що станом на 4 лютого 2011 фактично отримані тільки 15 з 38-ми протоколів, які мають юридичну силу і відповідають за змістом і формою вимогам вищезгаданого документа. Решта 23 колективних члени ФФУ також засвідчили свою принципову згоду щодо виконання вимог ФІФА, але зробили це в довільному форматі листів, які були підписані одноосібно їх керівниками чи заступниками.

8 лютого ФФУ отримала офіційну реакцію щодо вказаної проблеми, перспектива остаточного розв'язання якої обмежується двома тижнями. "Грунтуючись на поданій Вами інформації, ФІФА та УЄФА схвально сприймають такий розвиток подій і впевнені, що це є важливим кроком в об'єднанні футболу в Україні. При таких обставинах і, чекаючи, що позитивний розвиток, зазначений у Вашому листі, буде продовжуватися, ми переконані , що у ФІФА і УЄФА немає необхідності припиняти членство ФФУ. Тим не менш, ми наполягаємо на тому, щоб Ви протягом найближчих двох тижнів інформували нас про те, що розвиток подій відбувається так, як передбачено у Вашому листі, щоб ми отримали підтвердження того, що ситуація в українському футболі остаточно стабілізувалася", - йдеться в листі.

У зв'язку з цим ФФУ пропонує колективним членам у термін до 16 лютого надіслати належним чином оформлені документи безпосередньо на ім'я виконавчого директора ФФУ.

Нагадаємо, 28 січня УЄФА, підтримуючи позицію ФІФА, надіслав лист до ФФУ з вимогою вжити необхідних заходів та надати підтвердження того, що в Україні припинилися процеси втручання представників державних органів влади у діяльність національної асоціації.

У випадку якщо цього не буде зроблено, Україні погрожували припинити членство ФФУ у складі ФІФА, а після цього, "проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україну було б недоречним".

За матеріалами news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «ФІФА і УЄФА дали ФФУ двотижневий "бонус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути