четвер, 03 лютого 2011 08:57

Суркіс залишиться президентом ФФУ до закінчення Євро-2012

Суркіс залишиться президентом ФФУ до закінчення Євро-2012

Виконком ФФУ відкликав вимоги трьох четвертих колективних членів про скликання позачергового конгресу, на якому планувалося розглянути питання відставки глави ФФУ Григорія Суркіса. Про це йдеться в листі членів виконкому.

Як повідомляє "Дзеркало тижня. Україна", в посланні, адресованому Генеральному секретарю ФІФА Жерому Вальке, генеральному секретарю УЄФА Джанні Інфантіно і першому віце-президенту ФФУ Олександру Бандурці, сказано, що члени виконкому ФФУ не будуть "ставити питання про зміну керівництва ФФУ до завершення турніру УЄФА Євро-2012 і до закінчення терміну повноважень президента ФФУ".

Проте опозиційна частина ФФУ підкреслила, що залишає за собою "право жорсткого контролю дій керівництва ФФУ з тим, щоб не допустити тиску на колективних членів, запобігання корупції та продовження ескалації конфліктів".

"Ми вважаємо, що ФІФА і УЄФА повинна разом з нами здійснювати таку контрольну функцію, розділивши відповідальність за недопущення порушень Статуту ФФУ", - сказано в листі.

Нагадаємо, 28 січня УЄФА, підтримуючи позицію ФІФА, надіслав лист до ФФУ з вимогою вжити необхідних заходів та надати підтвердження того, що в Україні припинилися процеси втручання представників державних органів влади у діяльність національної асоціації.

У випадку якщо цього не буде зроблено, Україні погрожували припинити членство ФФУ у складі ФІФА, а після цього, "проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні було б недоречним".

У той же час президент Віктор Янукович заявив, що Україна не втратить право на проведення чемпіонату Європи з футболу через конфлікт довкола Федерації футболу України.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Суркіс залишиться президентом ФФУ до закінчення Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути