Ексклюзиви
вівторок, 01 лютого 2011 02:30

Євро-2012 замість України може прийняти Німеччина

Європейська футбольна федерація — УЄФА може виключити Україну зі своїх лав. Керівники УЄФА повністю підтримують позиції ФІФА, яка готова застосувати санкції до Федерації футболу України за втручання держави в діяльність цієї організації, що суперечить світовим та європейським футбольним нормам.

3 лютого УЄФА проведе жеребкування відбіркового турніру до чемпіонату Європи-2013 серед молодіжних збірних. Українці перед ним записані до групи з шести, а не п'яти команд. Це зроблено для того, щоб календар змагань у випадку виключення України зазнав мінімальних змін.

Але головним ударом унаслідок санкцій УЄФА буде втрата Україною права на проведення Євро-2012.

— Виконавчий комітет УЄФА одностайно вирішив, що в разі призупинення членства ФФУ в складі ФІФА, проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні було б нерозумним, — каже генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно. До 4 лютого українська сторона має відрапортувати, що політичне втручання припинилося і чинне керівництво ФФУ працюватиме у звичному режимі.

Світові та європейські чемпіонати проводяться за обов'язковою участю в них господаря змагань, який не грає кваліфікацію і автоматично потрапляє до фінального турніру. Якщо нас виключать із ФІФА та УЄФА, то Україна не зможе грати в міжнародних змаганнях, і тоді, найімовірніше, нашу частину турніру прийме Німеччина.

Позиція УЄФА — це реакція на події, які відбуваються в українському футболі. 38 із 49 колективних членів ФФУ вимагають відставки Григорія Суркіса, керівника нашого футболу.

Опозиція закликає президента ФФУ зібрати виконком і прислухатися до волевиявлення більшості регіонів. На нього просять прибути представників ФІФА та УЄФА, щоб ті пересвідчилися у відсутності тиску на колективних членів ФФУ. Суркіс та його оточення відмовляються від коментарів на цю тему до 4 лютого. Засідання виконкому цього тижня також не передбачене.

Суркіс привіз в Україну Євро-2012. Тому, очевидно, він залишиться на посаді президента ФФУ до кінця 2012 року, коли спливає термін його повноважень. Сторони, щоб уникнути міжнародних санкцій і зберегти Євро, призупинять війну. Григорій Михайлович збереже посаду, але втратить право єдиноначалля у рішеннях виконкому ФФУ — там з'являється усе більше його опонентів, серед яких і перший заступник — Сергій Стороженко.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 замість України може прийняти Німеччина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути