Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 14:34

УЄФА погрожує Україні забрати Євро-2012

УЄФА погрожує Україні забрати Євро-2012

Сьогоднішнє засідання Виконкому УЄФА подарувало не дуже приємні новини для України.

На засіданні було розглянуте питання стосовно листа ФІФА до Федерації футболу України від 24 січня, в якому йдеться про втручання представників державних органів влади у діяльність національної асоціації. Виконавчий комітет УЄФА підтримав позицію ФІФА, яка повністю відповідає положенням ст. 7 Статуту УЄФА.

Відтак, УЄФА направив листа до ФФУ з вимогою вжити "необхідних конкретних заходів та надати відповідне підтвердження, що ці процеси припинились". Поза всяким сумнівом, дискваліфікація Федерації футболу України призведе, з поміж-іншого, до того, що жодні клуби, які належать до ФФУ, не зможуть брати участь в змаганнях під егідою УЄФА, як і національні збірні України не матимуть права змагатися в турнірах УЄФА.

Більш того, у листі УЄФА до ФФУ говориться: "Виконавчий комітет УЄФА одностайно вирішив, що у разі призупинення членства ФФУ в складі ФІФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні було б нерозумним".

Як превентивний захід, УЄФА вирішив у жеребкуванні відбірного турніру молодіжного чемпіонату Європи-2013, що пройде у четвер, 3 лютого, заздалегідь відправити збірну України в групу із шести команд, а не із п'яти. Таким чином, у разі дискваліфікації ФФУ та автоматичного вилучення збірної України з цього турніру календар матчів зазнає мінімальних змін. Аналогічна процедура буде застосована до Боснії та Герцеговини, також ризикує припиненням членства у ФІФА.

За матеріалами УЄФА

Зараз ви читаєте новину «УЄФА погрожує Україні забрати Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути