вівторок, 25 січня 2011 13:15

ФІФА заступилася за Григорія Суркіса

ФІФА заступилася за Григорія Суркіса

ФІФА дала офіційну відповідь на лист першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка, в якому той повідомляв про бажання більшості колективних членів Федерації футболу України ініціювати відставку Григорія Суркіса з посади президента.

ФІФА не підтримала бунтівників, угледівши в їх діях тиск ззовні.

"Деякі з цих членів ухвалили рішення вимагати скликання позачергової генеральної асамблеї внаслідок того, що на їх делегатів було здійснено сильний тиск з боку урядових представників та інших осіб, сторонніх по відношенню до ФФУ", - говоритися в листі генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке.

ФІФА вимагала, щоб ФФУ забезпечила незмінність свого чинного Виконкому до закінчення терміну його повноважень у 2012 році.

"ФІФА не буде визнавати ніякого іншого керівництва, яке з'явилося б в результаті процесу, спотвореного втручанням ззовні", - йдеться в листі.

ФІФА також висунула вимогу до ФФУ припинити "будь-яку діяльність, спрямовану на організацію дострокових виборів керівництва ФФУ". У разі порушень, Вальке пригрозив Федерації футболу України призупинити її членство у ФІФА.

Нагадаємо, що на XII Конгресі ФФУ було зроблено спробу змістити Григорія Суркіса з займаної посади. Однак вона зазнала невдачі, оскільки не була внесена в регламент Конгресу.

У результаті Григорій Суркіс розпустив Конгрес ФФУ, який так і не зміг проголосувати за порядок денний. При цьому на сайті Федерації з'явилося повідомлення про те, що дії глави ФФУ підтримують 24 з 49 регіональних організацій.

Пізніше президент УЄФА Мішель Платіні закликав Федерацію футболу України утриматися від конфліктів всередині організації, а президент ФІФА Зепп Блаттер у телефоній розмові з Віктором Януковичем також обговорив ситуацію, що склалася у відношенні ФФУ.

У свою чергу Президент України заявив, що йому невідомі факти втручання в справи Федерації футболу, але пообіцяв припиняти такі дії.

За матеріалами СПОРТ bigmir)net

Зараз ви читаєте новину «ФІФА заступилася за Григорія Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути