пʼятниця, 10 грудня 2010 00:15

19-річну Ганну Малюк спалили в кукурудзі

Автор: фото з архіву Алли МАЛЮК
  Ганна Малюк не дійшла до хати 100 метрів, як до неї почав приставати Олександр Орлов із сусіднього села
Ганна Малюк не дійшла до хати 100 метрів, як до неї почав приставати Олександр Орлов із сусіднього села

Другий місяць жителі села Вільхове Ульяновського району Кіровоградщини бояться пускати дітей на вулицю. Учителі пишуть у щоденниках, коли молодші школярі ідуть з уроків, старшим батьки не дозволяють іти на танці. 12 листопада у селі вбили 19-річну Ганну Малюк.

— Усе село боїться, — каже місцевий 36-річний Олександр Андрущенко. — Наша менша дочка в шостий клас ходить, а після цього спить у ліжку з нами.

Ганна Малюк жила з батьками і братом 18-річним Дмитром. Закінчила місцеву школу, здобула спеціальності кухаря, офіціанта й бармена в Уманському професійному ліцеї. Купила трудову книжку.

— Удома була, на роботу ще не устроїлася, — говорить 39-річна Алла Малюк, матір Ганни. Вона постійно п'є заспокійливе. — По п'ятницях ходила з подружками на дискотеку. Вони всьою вулицьою дружать. 12 числа я прийшла з роботи, а Аня вже збирається. "Чого так рано?" — "Сьогодні ж вечір у школі. Буду до 12". І пішла. Я за неї ніколи не переживала, бо вона завжди все розказувала. Приходила воврємя, хлопця не мала, ворогів тоже.

Опівночі дівчина не повернулася.

— Пройшов час, два, три, — продовжує мати. — Думаю, може, з кимсь познакомилася. Почала дзвонити — телефон виключений. Есемеска, що вона з'явилася в мережі, не приходила. Я подзвонила до Діми. Він казав, що вже йде додому, Ані не бачив.

Алла Володимирівна соціальний працівник, її 41-річний чоловік Сергій опікується господарством. До ранку не спали.

— Уранці поратися не могла, на душі тяжко було, — плаче матір. — Пішла з племінником по пустих хатах, у запущений садок — нема Ані. Подзвонила сільському голові, наші дочки — одногодки. Він підключив місцевих охотніків, щоби прочесали село, а самі поїхали в Ульяновку. В міліції кажуть: загуляла десь. Але ж Аня не така. Коли поверталися назад — голові позвонили: знайшли. Я все поняла. Під'їжджаємо, а там повно людей. Я до Ані 10 метрів не добігла. Вона була вся згоряна: ручки, ножки, хребет прогоріли. З одягу тільки трусики осталися. Сапог один валявся.

За тиждень міліціонери затримали підозрюваного — 34-річного Олександра Орлова із сусіднього села Колодисте Уманського району Черкащини. На відтворенні злочину він розказав, як ходив п'яний на дискотеку у Вільхове.

— Ми цього Сашу знаємо, — каже тамтешня. Просить не називати її. — Непутьовий він. Там, у Колодистому, у нього є жінка, діти. Приходив на дискотеку. Коли вертався — побачив Аню. Вона вже підходила додому, ще з одною дєвочкою розішлися. 100 метрів не дійшла. На їхній вулиці світла нема, темно. От він і пристав до неї, хотів знакомитися. Щось там не получилось — пихнув дитя. Вона впала головою. Той перелякався. Поніс її у снопи кукурудзи і спалив. Діти, що з танців вночі йшли, бачили той вогонь. Але не чули, як вона кричала. Кажуть, не насілував її, але хто його знає.

Ганну Малюк ховало все село. Як визначила судмедекспертиза, вона померла від удару головою об тверду поверхню.

— Усі в шоці, на вулицю ввечері не виходимо, — розповідає вільхівчанка Інна Семко, 35 років. — Жалко дитину. Хороша була, ніколи по барах не гуляла.

— Дуже довірлива була і добра, — додає Олександр Андрущенко.

Орлова заарештували, порушили кримінальну справу за вбивство.

— Він під вартою, — говорить 33-річний Василь Кривий з Ульяновського райвідділу міліції.

Зараз ви читаєте новину «19-річну Ганну Малюк спалили в кукурудзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути