пʼятниця, 10 грудня 2010 00:00

Андрій Сергієнко повісився за місяць після призову

На службу до харківської частини №3005, внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ, 18-річний Андрій Сергієнко потрапив у листопаді. У ніч проти 4 грудня заступив у наряд. О 3.20 напарник знайшов його повішеним на паску.

— Следов неуставных взаимоотношений нет, — каже Володимир Павленко з військової прокуратури Харківського гарнізону. — Возбуждено уголовное дело по доведению до самоубийства. Сослуживцы и командиры характеризуют умершего как спокойного замкнутого человека.

До військової частини сторонніх не пускають.

5 грудня Андрія поховали в рідному селі Бродок Недригайлівського району на Сумщині. У невеликій хаті Сергієнків на столі стоїть перев'язаний стрічкою портрет.

— Оце все, що лишили мені від сина, — плаче Галина Сергієнко, мати Андрія. — А який же ж він був гарний. І свиней порав, і в школі вчився добре. Ні з ким у житті не посварився. Два тижні не дочекався синок. Його мали переводити в Суми, з учєбки в частину. Як так могло статися? Він заступав у наряд зі старослужащим. Де той був, коли таке сталося? У три часа ночі Андрія ніхто не змінив. О 3.10 дєжурний обходив часті, його бачив. А в 3.20 знайшли неживого. Не вірю.

— Не міг він через кохання таке зробити, — запевняє однокласниця Лідія Фоменко. — Бо не мав коханої. А те, що там есемески познаходили: "Я тебе люблю", — то це ми так спілкувалися. Коли прощалися, казали: "Люблю, цілую, бувай". Йому там ніколи не нравилося. Обращалися погано, ніякого поніманія. До нього всі погано відносилися.

— Він говорив — уночі до нас прийдуть старослужащі. Що боїться. А кажу — віддавай усе, що скажуть, не спорь, — продовжує мати.

На обличчі Андрія рідні побачили невеликі рани.

Слідство триватиме два місяці. У військовій частині №3005 торік повісився прапорщик.

— Треба перевірити, як солдат потрапив до частини, — говорить Світлана Павловська, голова прес-служби внутрішніх військ. — У нас така ситуація: досить відома фігура в Сумській області, родич солдата, вирішив, що йому корисно служити в цій частині. Тому що його син торік тут відслужив. От і допоміг хлопцю. А що в нього було в голові… Ми зараз складаємо психологічний портрет.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Сергієнко повісився за місяць після призову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути