пʼятниця, 26 листопада 2010 02:15

Учитель праці звільнився і повісився

Автор: фото з сайта www.tsn.ua
  Максим Зелінський працював учителем праці в школі
Максим Зелінський працював учителем праці в школі

18 листопада в селі Потіївка Радомишльського району Житомирської області повісився 20-річний Максим Зелінський. Він місцевий, закінчив сільську школу. Жив із матір'ю і вітчимом. Цього року закінчив Коростишівське педагогічне училище і влаштувався в школу учителем праці.

— Чемний такий хлопчина, — каже Олена Вовк, директорка Потіївської школи. — Його мама теж у нас працює, вчителькою молодших класів. Максим більше спілкувався зі старшокласниками.

Зранку 16 листопада школярі з учителем саджали дерева. На перерві пішли до класів, готувалися до наступних уроків. Максим відлучився, однак забув на тенісному столі в коридорі свій пневматичний пістолет А-112. Носив його з собою, полюбляв стріляти по порожніх пляшках після уроків.

Раптом пістолет ухопив 11-класник 17-річний Іван Баранов. Підійшов до гурту школярів і жартома натиснув на курок. Куля влучила в око 15-річному Вадиму Киселенку.

— Здійнявся переполох, — каже 59-річний Ростислав Складановський, завідувач районного відділу освіти. — Вадима повезли на операцію, Івана забрали батьки. Той Іван — складна дитина. Закінчив дев'ять класів, пішов у ПТУ. Звідти його вигнали, то вернувся у школу.

Учитель того ж дня написав заяву на звільнення.

— Два дні він був сам не свій, — каже його вітчим Юрій Кондратюк. — Дуже переживав.

Після загибелі Максима його матір злягла до лікарні з інсультом. Пораненого  Вадима Киселенка повезли до обласної лікарні, звідти — в Інститут хвороб ока в Одесу. Прооперували, однак кулю не витягли.

— Йому просто пощастило, що куля застрягла в кістці, а не пройшла в мозок, — говорять лікарі. Кажуть, що шансів на повернення зору мало.

— У Потіївці дивні речі відбуваються, — розказує Складановський. — Думаю, все через той німецький танк, який зараз шукають за селом. Старі люди казали не чіпати давнє, але їх не слухали. За кілька днів після початку розкопок повісився 47-річний чоловік. Якраз на його сороковини повісився Максим, а ще за два дні — його найкращий друг.

Зараз ви читаєте новину «Учитель праці звільнився і повісився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути