середа, 16 червня 2010 03:45

Чотирьох людей Віктор Задорожний закопав на подвір"ї

Чотирьох людей Віктор Задорожний закопав на подвір"ї

56-річний Віктор Задорожний із міста Гребінка на Полтавщині з 1998 року вбив чотирьох людей. Тіла ховав у льосі й на городі.

Міліція зацікавилася Задорожним, коли родичі заявили про зникнення його співмешканки 44-річної Зінаїди Криворучко із села Покровщина Гребінківського району.

— Сусіди сполошилися, бо Зіна не отримала пенсію, — розповідає працівниця місцевої сільської ради. Просить її не називати. — До того сама бігала на пошту по гроші, бо любила погуляти й випити.

Останнім часом Зінаїда жила у Віктора в Гребінці. Коли зникла — він почав з"являтися на базарі з іншою. Це насторожило людей. Сусіди з Покровщини попросили голову сільради Валентину Шевченко з"ясувати, куди зникла Зінаїда.

— Попрохали дільничного з Гребінки глянути, чи вона жива-здорова, — розказують у сільській раді. — Він доповів, що бачив жінку, яка ходила по двору. Та люди наполягали, що то не Зіна. Урешті зв"язалися з її родиною. Сестра розповіла, що Віктор сказав їм, ніби Зінаїда поїхала в сусідній район сторожувати якусь хату.

Із сільради зателефонували у той район. Криворучко не знайшли. Її двоюрідний брат написав заяву до міліції.

— Коли почали розслідувати справу — виявилося, що перша співмешканка чоловіка також числиться у безвісти зниклих із 1998 року, — розповідає Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Це викликало підозру.

Міліціонери приїхали до будинку Віктора Задорожного. Удома його не було.

Сусіди сполошилися, бо Зіна не отримала пенсію. До того сама бігала на пошту по гроші, бо любила випити

— Від хати було чути сильний трупний запах, — продовжує Сулаєв. — Ми почали шукати чоловіка. Дали орієнтування, і колеги затримали його в Яготині Київської області.

Що Задорожний робив там, невідомо. Його заарештували, провели обшук на подвір"ї. Знайшли закопане в ямі тіло Зінаїди.

— Він зізнався у решті вбивств, — говорить міліціонер. — Одну співмешканку, яку вбив першою 1998 року, закопав на глибині 6 метрів у льосі. Іншу, забиту 2006-го, — там же. Односельця убив торік. Закопав на городі, на глибині 60 сантиметрів. Останню співмешканку прикінчив цьогоріч навесні та прикопав у ямі.


Своїх жертв Віктор забивав до смерті руками, ногами, держаком лопати, ломом. Усім, що траплялося під руку. Сварки виникали на побутовому ґрунті, коли Віктора охоплювали напади люті.

— Як уперше зникла безвісти його співмешканка, чоловіка викликали на допит, — говорить Сулаєв. — Він прийшов із адвокатом. Мав залізне алібі. Людина ерудована, із незакінченою вищою освітою. Не довчився, бо відсидів строк за розбійний напад.

Задорожний захоплюється книжками про серійних маніяків, убивць.

Щодо нього порушили чотири кримінальні справи за умисне вбивство. Якщо суд доведе провину — Задорожного можуть ув"язнити довічно. Якщо визнають психічно хворим —  ізолюють на примусове лікування.

Тіла вбитих ним жінок та чоловіка упізнали. Усі вони жителі Гребінківського району. Значилися як безвісти зниклі. Імен міліція не називає.

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох людей Віктор Задорожний закопав на подвір"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути