середа, 31 березня 2010 07:32

Злодії залишили спиртзавод без зв"язку

Брати 25-річний Володимир та 23-річний Богдан Дацишини із села Білокриниця Кременецького району Тернопільщини вкрали 120 м телефонного кабелю. Знімали його зі стовпів на трасі між Зборовом та Кременцем. Зв"язок зник біля селища Залізці.

— У нас через телефонну лінію йде факс та Інтернет, то ми три дні мучилися, — кажуть у приймальні Залозецького спиртзаводу. — Дзвонили з мобільного. Щоб гроші перерахувати — кожен раз у Тернопіль їхали, бо система "клієнт–банк" не працювала.

— Брати працювали практично "голими руками". На 7-метровий стовп лізли, як щури по канату, — розповідає 33-річний Микола Петрик зі Зборівського райвідділу міліції. — Наверху кабель перекушували плоскогубцями. Дріт скручували, перепалювали ізоляцію. З тих 120 метрів отримали 1,5 кіло міді. Продали її за 45 гривень, а "Укртелеком" 6 тисяч витратив.

На 7-метровий стовп лізли, як щури по канату

Міліціонери спіймали злодіїв на гарячому. З ними був наймолодший брат, 13-річний Назар. Проти старших порушили кримінальну справу. Їхню матір звинувачують у тому, що залучила неповнолітнього до злочинної діяльності.

— За цією сім"єю постійно така слава тягнулася, — говорить 52-річний Микола Олійник, голова Тростянецької сільради, до якої входить село Білокриниця. — Батька не було, мати не дуже дбала. Старші постійно в якусь п"янку встрянуть.

Зараз ви читаєте новину «Злодії залишили спиртзавод без зв"язку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути