середа, 24 березня 2010 07:45

Хлопчик дістав пожиттєву інвалідність

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Уманчанка Лариса Офліян із сином Артуром. При народженні хлопчику поламали ключицю, руку, розтягнули нерв. Він отримав пожиттєву інвалідність
Уманчанка Лариса Офліян із сином Артуром. При народженні хлопчику поламали ключицю, руку, розтягнули нерв. Він отримав пожиттєву інвалідність

"Нашому Артурчику лікар поламав ключицю, руку, розтягнув нерв, — розповідає 30-річний Вадим Офліян із міста Умань на Черкащині. — Зробив інвалідом на все життя. Це приховав і не визнає помилки".

Вадим працює в Державтоінспекції, його дружина Лариса — викладачка англійської мови. Виховують сина 5-річного Дениса. 2 жовтня позаторік у них народився Артур.

— Вагітність проходила добре, — каже 29-річна Лариса Офліян. — Останній огляд показав, що синок важить більше 4 кілограмів. Лікар Сергій Горошко сказав, усе гаразд, кесарів розтин робити не варто.

Новонароджений постійно плакав.

— Артур не міг поворухнути правою ручкою, голівку повертав лише вліво, — каже Вадим. — Сергій Володимирович запевняв, що все минеться. До хірурга радив звернутися не раніш як за місяць. Я вірив. Дружину виписали. Перед випискою лікар наказав, щоб у жодному разі не погоджувалися на госпіталізацію сина. Мовляв, її пропонуватимуть у поліклініці. І точно, там сказали негайно госпіталізувати. Я й тут вірив Горошку. Забрав малого додому.

Того ж дня Офліяни порадилися з іншими лікарями. Медики сказали негайно лікувати травмовану руку.

Батьки щомісяця витрачають на лікування тисячу гривень

— Одну ніч Артурчик переночував із нами. На ранок поїхали в лікарню, почали робити уколи та масажі. Якби не кинулись одразу — хлопчик лишився б із паралізованою рукою, — говорить батько. — Досі не розумію, чому Сергій Володимирович так із нами учинив. Він же міг згубити сина.

Артур дістав пожиттєву інвалідність. Рухати рукою почав, коли йому пішов третій місяць. Його батьки щомісяця витрачають на лікування 1 тис. грн. Планують поскаржитися на лікаря до суду, вимагати звільнити медика.

— Він же продовжує приймати пологи, і люди йому вірять, — пояснює Лариса. — Тепер я відраджую подруг народжувати тут. Нам лікарі кажуть, що повністю рука не відновиться ніколи.


Акушер-гінеколог Уманської райлікарні 44-річний Сергій Горошко каже, що випадок з Офліянами не перший, коли новонароджені стають інвалідами.

— У кожного лікаря є такі випадки, — пояснює. — Кесарів розтин не робили, бо не було потреби. Його слід застосовувати тоді, коли жінка не може народити сама. Іноді ключиці ламаються, потім зростаються. Одразу після пологів визначити перелом важко. Якби я нічого не робив — тоді був би винен. А я робив.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик дістав пожиттєву інвалідність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути